Parkeringsplasser kan være viktig når leietakere skal finne nye lokaler.

For mange leietakere er det helt avgjørende at de ansatte kommer seg enkelt til og fra jobben, ofte med bil. Og da blir antall tilgjengelige parkeringsplasser viktig.

Men det er store variasjoner i kostnadene per parkeringsplass. Er man så heldig at gårdeieren man leier kontorlokaler av har parkeringsplasser, blir leieprisen på parkering ofte lavere enn hvis man må leie seg inn i de store parkeringsselskapenes parkeringshus. Og jo lenger vekk fra Oslo sentrum man kommer, jo lavere blir prisene.

Skal man for eksempel leie parkeringsplass i Aker Brygge Parkeringshus, kommer prisen opp i mellom 4000 og 4400 kroner per måned. Samtidig kan andre bygårder i Vika skilte med parkeringsplasser i byggene sine til helt ned mot 2000 kroner i måneden.

I Oslo sentrum er prisen for å leie parkeringsplass i Sentrum P-hus 3200 kroner måneden (må minimum tegne tre måneders leieavtale).

Når man kommer ut av Oslo sentrum, faller prisen på parkeringsplasser dramatisk. I Nydalen Parkeringshus er prisen rundt 2000 kroner per måned for en parkeringsplass. I Asker Parkeringshus er leieprisene for parkering mellom 950 og 1250 kroner per måned.