Nordmenn elsker kaffe, og gjennomsnittlig heller vi i oss over 3 kopper om dagen. Det hersker ingen tvil om hvorfor: det smaker utrolig godt og gir oss mer energi.

Kaffe er imidlertid ikke bare noe som opptar oss i hverdagen – også i forskermiljøene har det sorte gullet blitt viet enorm oppmerksomhet, og debatten har rast om vår favorittdrikk er bra for oss eller ikke.

Nyere kaffeforskning viser imidlertid at vår favorittdrikk kan forlenge livet!

I en metaanalyse av 201 kaffestudier, kokte flertallet av studiene ned til at kaffedrikking er bra for helsa. Aller flest positive effekter får du om du drikker 3-4 kopper om dagen, skal vi tro forskerne.

Forskning: Jo mer kaffe du drikker – jo bedre

Blant de som støtter opp under kaffens helsefremmende effekt er en amerikansk studie fra 2017. Resultatene indikerte at de som drikker fire eller flere kopper kaffe om dagen har 18% lavere risiko tidlig død av alle årsaker. De som drikker kun én kopp om dagen reduserer risikoen med 12%. Tallene var tilsvarende for dekaffinert kaffe.

En europeisk undersøkelse med over 520.000 personer fra 10 europeiske land viste lignende resultater, hvor de la frem at personer med et høyt kaffekonsum har lavere risiko for å dø tidlig, enn sine lite kaffetørste motparter.

Sunn og god kaffe til din arbeidsplass

Med andre ord kan du nyte store mengder kaffe med god samvittighet.

Hos Magnat har vi et bredt utvalg av ulike typer kaffe med skyhøy kvalitet. Vi hjelper deg gjerne med rådgiving om både kaffe og kaffemaskin på arbeidsplassen. Ta kontakt med oss for å avtale gratis befaring og prøvesmaking!

(Visited 60 times, 1 visits today)