Til tross for at kaffe er en viktig del av majoritetens hverdagsrutiner, er det overraskende vanskelig å få oversikt over hvor mye kaffe som trengs. Her tilbyr vi derfor en enkel oversikt over hvor mange skjeer kaffe du trenger – enten det er presskanne, filter, kokekaffe eller pulverkaffe.

Med unntak av pulverkaffe, har vi her tatt utgangspunkt i hvor mange måleskjeer du trenger per liter vann. 1 måleskje = 10 gram, som stort sett er standardstørrelsen.

PRESSKANNEKAFFE: 6 måleskjeer

Til presskannen kan du bruke enten presskannekaffe eller kokekaffe – begge er grovkornet nok til å gi et godt resultat. La kaffen trekke i 5-6 minutter for en optimal smaksopplevelse. Press deretter langsomt ned, og servér!

Tips: Forvarm presskannen ved å fylle på varmt vann i forkant, for å holde på varmen lengst mulig.

FILTERKAFFE: 6 måleskjeer

Mange kaffetraktere har en øvre grense på 1,25 liter. Hvis du vil ha full kanne kan du derfor tilsette 1,5 måleskje til – totalt 7,5 skjeer.

Tips: Skyll filteret med varmt vann før du tar oppi kaffen, så får du en renere kaffesmak.

KOKEKAFFE: 6 måleskjeer

Hell i vann på kjelen, og varm det opp til kokepunktet – men ikke la det koke. Tilsett deretter kaffen, og la den trekke i 6-8 minutter for best mulig resultat.

PULVERKAFFE: 1-2 teskjeer

Selv om kaffe-snobber ofte rynker på nesa av pulverkaffe, er det perfekt når du er på farten. Er du blant de som liker det kjapt og billig, kan du beregne 1-2 teskjeer per kopp.

(Visited 132 times, 1 visits today)