Delicatessen startet som Norges første tapasbar i 1999 og har siden utvidet med flere restauranter i Oslo. Nå bringer de sitt populære konsept til Stavanger, med mål om å tilby autentiske spanske smaker i en uformell og innbydende atmosfære.
Anders Ohm, daglig leder i Pedersgata Utvikling er glad for å fylle bygget med en tapasrestaurant.
– Spania har en veldig sterk matkultur, og spansk mat og tapas er populært både i Norge og i hele Europa. Stavanger har aldri hatt en skikkelig spansk restaurant, og jeg har i flere år lett etter noen som kan åpne en tapasrestaurant med høy kvalitet i Pedersgata. Delicatessen har gjennom 25 år bevist at de leverer både mat og service med høy kvalitet, og de har siden åpning hatt veldig godt besøk, sier Ohm.
Rodrigo Belda, daglig leder og eier av Concept Restaurants, sier til RA Stavanger at Pedersgata 26 er perfekt for dem, og blir ganske likt slik den opprinnelige Delicatessen ble laget på Grünerløkka. De får lokaler i første etasje og i kjelleren.
– Vi tror restauranten vil passe fint. Stedet minner om Grünerløkka, noe som passer perfekt. Stavanger er kanskje den største matbyen, etter Oslo. Innbyggerne setter pris på å gå ut å spise, sier han videre til RA Stavanger.
I kjent Delicatessenstil
Restauranten i Pedersgata har plass til 55 gjester og er innredet med varmgule vegger, solide eikebord og gamle kirkestoler, noe som skaper et lunt og hyggelig miljø. Menyen består av både klassiske og moderne tapasretter, basert på spanske og norske råvarer, med sesongbaserte variasjoner og lokale innslag.
I tillegg til å tilby tapas i restauranten, vil Delicatessen Stavanger også tilby catering for både private og bedriftsarrangementer. Dette inkluderer et utvalg av tapasretter, matkasser og sandwicher som passer til ulike anledninger