Arrangementet omfattet tre utstillinger i regi av henholdsvis Canvas, Studio Krøger/Bolon og Skøyen designsenter. Vi fikk treffe hele 16 ulike produsenter, og det var tre trender som spesielt fanget min oppmerksomhet: fleksible møbelløsninger (f.eks. modulsystemer), økt bruk av akustiske tekstiler og en mer fargerik og morsom stil enn hva kontormarkedet har vært vant til de siste årene.

For oss som er opptatt av kontorlokaler som kan lokke folk tilbake fra hjemmekontoret, fant vi mye å glede seg over. Her kommer noen smakebiter til inspirasjon:

Blå station, BOB 52

Modulsofaen kan om ønskelig bygges opp med elementer i ulike farger.  Dersom den kombineres med modell BOB blir variasjonsmulighetene enda flere. Det spennende møbelet synes jeg egner seg spesielt godt som blikkfang i en lobby eller i sosiale soner.

Blå station, BIG TALK

Stolen er stramt geometrisk formet, fargerik og oser av energi. Den vil bli et statement i ethvert resepsjonsområde, særlig hvis man velger farger i tråd med selskapets identitet.

Svensson

Gardiner bør velges både med tanke på farge, mønster og akustiske egenskaper. . I åpne kontorlandskap med mange harde flater og mye støy er det nødvendig med god akustiske løsninger. Flere av Svenssons tekstiler kan fjerne opp mot 90 % av lyden, og den akustiske effekten er godt dokumentert. Gardiner har aldri vært viktigere.

Grid

Dette er et glimrende byggesystem for de virkelig store prosjektene. Systemet kan brukes som romdeler i åpne kontorlandskap og gir gode oppbevaringsmuligheter der man mangler veggplass. Om noen vil sitte eller stå på modulene, går det helt fint siden de tåler svært mye.

Materia, Oas

Det er kun fantasien som setter grenser for kombinasjonsmulighetene i dette fleksible møbelet. Sofa- og stolsystemet har lademuligheter i sokkelen som gjør det også egnet til arbeidsplasser for de som trenger litt variasjon fra den faste kontorpulten.

Materia, Cobble puff med eller uten bord

Den organisk utformete puffen veier lite og er enkel å flytte. Den passer både som ekstramøbel ved arbeidspulten og som løst møbel i lobbyen. Bordet kan brukes til avlastningsplass og er dessuten greit å ha for den som trenger å ta notater.

Materia, Nomad

Dette lette bordet finnes i ulike størrelser og høyder. Det kan enkelt flyttes dit det i øyeblikket er behov for det. Mer fleksibelt blir det vel ikke.

Glimakra, pod

Disse podene, eller halvtstillerommene om man vil, er flyttbare og gjør det enkelt å flytte om på de de selv om det ikke vil skje daglig. Et hovedpoeng er at poden fjerner visuell støy.Her er det mulig å sitte ganske uforstyrret og likevel være en del av arbeidsmiljøet.

Trece, cloud

Denne serien motiverer de ansatte til å få fart på kildesorteringen. Beholderne er mobile og bidrar dermed også til en enklere hverdag. Et stort fargekart gjør det enkelt å matche interiøret så vel som en form og farge i tråd med selskapets identitet.

Bolon

Bolon overrasker stadig med nye former og farger. Dette er det ultimate designproduktet for den som legger stor vekt et vakkert kontorgulv. Dette er en av mine favoritter fra minimessen.

Massproductions

Sofaen Dandy fjerner skillet mellom hjem og jobb. Den bidrar helt alene til den hjemligjøringen av kontoret som mange tilstreber i dag. Dandy er innbydende og myker opp et stivt og formelt kontorlandskap. Selv synes jeg sofaen gjør seg ekstra godt når flere stykker plasseres sammen.

Skandiform, Allé 3

Grønne vekster er populære i de fleste kontormiljøer. Med dette pidestallsystemet blir det mulig å bruke planter som romskillere og miljøskapere. Det skaper dessuten rytme i stramt møblerte lokaler. Modellen er like aktuell hjemme som på jobb.