Den offisielle åpningen var sist fredag etter at utvalgte gjester har fått teste ut tilbudet gjennom en treukers snikåpning. Gårdeier Aspelin Ramm er fornøyd med åpningen og konseptet, som 4Service står bak. Baskiske Aitor Urquiza Villate er kjøkkensjef på Prensa Pintxs og har utviklet menyene til restauranten.

– Med Prensa pintxos, som vårt ansikt utad på bygulvet i Pressens Hus, ønsker vi å legge til rette for et areal og konsept som inviterer publikummet ute inn i bygget. En pintxosbar er uformell, inviterende og passer for alle. Akkurat hva vi ønsker Prensa skal være i Pressens hus, sier Frode Rønne Malmo, konseptsjef bygulv hos gårdeier Aspelin Ramm.

Blant leietakerne i Pressens hus, er NTB, Skup, Norsk Presseforbund, Fagpressen, Norsk Journalistlag og Institutt for Journalistikk. Den nye pinxtosbaren henvender seg også til gjester som ikke er leietaker i bygget.

– Vår nyeste restaurant og bar skal fungere som en sosial samlingsplass for leietakerne, men samtidig være et flott eksternt tilbud til alle i nabolaget. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet vi har hatt med både leietakere og Aspelin Ramm, og gleder oss stort til fortsettelsen, sier Marius Pedersen, CMO i 4Service.

Prensa Pintxs.

På dagtid leverer 4Service en personalrestaurant til byggets brukere i nabolokalet. Prensa pintxos fungerer som et supplerende tilbud på dagtid, og fortsetter utover ettermiddagen og kvelden som et restauranttilbud for alle som ønsker en baskisk aften. Denne typen kombiløsning er en fast forretningsmodell for 4Service og benyttes på flere av deres lokasjoner rundt om i landet.

– Hele konseptet setter en uformell ramme rundt matopplevelsene, og passer perfekt for dem som ikke er ute etter den tradisjonelle tre-retteren. Baskisk ble et naturlig valg etter gode samtaler med alle involverte parter. Det er viktig for oss at våre konsepter skaper økt verdi for våre samarbeidspartnere kombinert med høy servicegrad, unike matopplevelser og det å aktivt trekke folk inn fra gateplan. Det ser vi at er en vinneroppskrift for konsepter med lang levetid, sier Pedersen.

I tillegg til opplevelser i restaurant og bar arrangerer Pressens hus debatter, frokostmøter, quiz, kurs, foredrag, pressekonferanser, prisutdelinger, og møter i stort og lite format for leietakere og eksterne aktører.