Nye DIGS blir på hele 5.100 m2 og allerede fra åpningen har mer enn 100 bedrifter og over 300 medlemmer flyttet inn. På tirsdag åpnet bygget med storfint besøk fra Kronprins Haakon, digitaliseringsministeren, ordfører og sentrale aktører fra innovasjonsmiljøet. Over 500 personer hadde tatt turen for å feire at Trondheim med nyåpningen av DIGS får en innovasjonshub av internasjonalt kaliber i hjertet av byen. Den nye huben har en åpen kafé for det utvidede miljøet, som søsterhuben i Oslo, MESH, og målet er å ha hundrevis av relevante arrangementer som samler miljøet i byggets arrangementslokaler.

– Målet er å samle innovasjonsmiljøet i Trondheim i en ambisiøst hub for startups og vekstbedrifter som vil vokse, samtidig vil vi lage et innovasjons-kulturhus som er relevant for alle byens innovasjonsinteresserte, sier Mats Mathisen, en av DIGS gründerne.

Av bedriftene som har valgt å flytte inn finner vi mange av byens mest ambisiøse startups, samt investorer og en akselerator.

– Det er veldig verdifullt at NTNU Accel har også flyttet akseleratoren sin til nye DIGS og at investorer som Wiski og Salvesen Thams har valgt å sette seg inn i miljøet. Vårt viktigste mål inn i sommeren er å koble alle de nye bedriftene og aktørene i bygget tett sammen, sier Arnstein Syltern, den andre DIGS gründerne.