DNB Næringsmegling mener at leiebunnen er satt i både Stavanger sentrum og på Hinna Park, og at det ligger an til økte leiepriser igjen.

Mange bedrifter vil være i sentrum, og det er ikke så mye tilgjengelig areal som passer størrelsen til en del av de som er på jakt etter lokaler. Det gjør at bedrifter som skal reforhandle leieavtalene sine i sentrum eller flytte til nye lokaler bør være på vakt. Dersom leieprisene går slik DNB Næringsmegling spår (opp rundt 10 prosent i sentrum de neste tre årene), kan det lønne seg å begynne forhandlingene om nye lokaler eller reforhandling nå. Jo tidligere man kommer i gang, jo bedre tid har man på seg til å vurdere alternativene og jo større er muligheten for at man får en god leieavtale.

Bedrifter som skal flytte til Forus har imidlertid lite å frykte når det gjelder leieprisene i tiden fremover. Det er fortsatt mye å velge mellom, og det er lite som tyder på at leieprisene skal stige med det første. Leietakerne som sverger til Forus bør likevel gå i gang så tidlig som mulig med sine forberedelser til nye lokaler. Jo mer de har å velge mellom, jo bedre stilt er man når man går i gang med forhandlingene.

Start prosessen så raskt som mulig. Da kan det være mye penger å spare.

(Visited 565 times, 1 visits today)