Paris er toneangivende på mange områder, ikke bare når det gjelder klær. Interiørmessen Maison&Objet har vært trendsetter i mange år, og i begynnelsen av september tok den mot sitt publikum med slagordet ”Bye-bye routine, hello surprise!” Arrangørene holdt hva de lovet: Det manglet ikke på overraskelser!

Dette bildet illustrerer tre av trendene vi registrerte: bruk av speil som dekorelement, dekor i taket og, tro det eller ei, skjermbrettets tilbakekomst. Kanskje det siste er noe for den som strever med å holde det ryddig i åpne løsninger?

 

De grønne innslagene holder stand, og det skal være mange av dem. Folk vil ikke velge mellom det urbane og det landlige – de vil ha begge deler. En overflod av grønne vekster bringer naturen inn i boligene våre.

 

Mørkt treverk, velur, tunge stoffer og store blomsterbuketter var gjengangere på messen. Både dyr og blomstermønstre spiller en fremtredende rolle. Speilet er på plass her også. Legg merke til antallet dekorgjenstander.

 

Fargesterke interiører så vi mange av. I dette tilfellet utgjør rosa gulv og vegger en stilig bakgrunn for de mørke møblene. Velurpreget er tydelig, og den dominerende ”buketten” matcher grunnfargen. Helhetsinntrykket er delikat.

 

Samme maling eller samme tapet på vegger og i tak er på vei inn. Her ser vi nok en gang at dyremotiver og mørke farger står sterkt.

 

Et forstørret fotografi trykket på glass er brukt som dekor på denne soveromsveggen. Kombinasjonen av stiler og materialer får interiøret til å skille seg ut.