Erlend Skalleberg, fra Indunor AS, mener det er flere grunner til at mange velger glassvegger på kontoret.

– Glassvegger slipper lyset inn i rommet og skaper et mer lyst og trivelig rom å jobbe i. Ved å åpne opp vegger og erstatte med glassvegger vil rommet føles større. Det er også svært enkelt å vaske disse, da det er som å vaske et vindu. Glass holder seg også penere enn gipsvegger, der maling falmer og man får stygge merker i gipsen, forklarer han.

Skalleberg opplever at bruken av glass har økt kraftig i kontorbygg, særlig på møterom, cellekontor, i trapperekkverk, og som tavler til å skrive på.

– Det blir mer og mer glass inne i kontorene, som gir den åpne følelsen av lokalet, sier han.

Glassvegger brukes i stort omfang, både i arbeidsbygninger, byggverk for publikum og i private hjem.

Og på spørsmål om ulemper ved bruk av glass, svarer Skalleberg feilbruk.

– Vi ser at noen bruker glass steder som ikke er like godt egnet, slik som en glassdør inn til toalett eller glassvegg inn til lager – der alle kan se rot og lignende, påpeker han.

Og prisen på glassvegger er heller ikke avskrekkende ifølge Skalleberg. Den er selvfølgelig dyrere enn standard gipsvegg, men Skalleberg påpeker at bedriften får et helt annet produkt og ikke minst lokale ved bruk av glassvegger.

– Vi har også hatt en drastisk økning i forespørsler privat, nettopp for at folk har sett glassvegger på kontor og ønsket å få mer lys slept inn i rommene sine hjemme. Så glassvegger vil nok erstatte tradisjonelle gipsvegger mer og mer i tiden fremover, avslutter han.