Er du på jakt etter lager- og logistikklokaler? Ståle Bjørdal har leid logistikkeiendom av Thon Eiendom i snart tolv år. 

– De aller fleste bedrifter er tjent med å sette bort lagerlogistikken når de når en viss størrelse, forteller Ståle Bjørdal.

Han er gründer av GF Logistikk, som i 20 år har håndtert transport, distribusjon og logistikk for sine kunder. Virksomheten er basert på distribusjonsløsninger for flyfraktindustrien, og det er grunnen til at de holder til ved Gardermoen. Her har de 5000 kvadratmeter til rådighet og 110 biler som styres herfra. Det er totalt 140 ansatte i GF Logistikk.

Ståle Bjørdal, gründer, GF Logistikk AS

– Det har skjedd mye i årene vi har vært her. En av fordelene med å leie av Thon Eiendom er at de lot oss endre lokalene for bedre gjennomstrømming. Det har vært avgjørende for oss at både firmaet og lageret har hatt muligheten til utvikling. Thon Eiendom har vært veldig behjelpelige med nye løsninger,og vi setter stor pris på fleksibiliteten vi har hatt gjennom årene.

Varme og god luftkvalitet

For tolv år siden holdt GF Logistikk til i et lite lager bare et steinkast unna. De hadde færre kvadratmeter til disposisjon og manglet både varme og ramper. Det var Bjørdal som kontaktet Thon Eiendom og tok initiativ til det store og profesjonelle speditørmiljøet som nå finnes på Gardermoen.

– En kan mimre om gamle dager, da transportbedrifter hadde «Vi Menn» på veggene og rullingslukt i gardinene. Jeg er opptatt av at det ikke trenger å være annerledes å tre inn på et revisorkontor enn et transportfirma. Når vi får besøk, så ønsker jeg at kundene våre skal møte et lager som fungerer, men samtidig ser imponerende ut.

Bjørdal understreker viktigheten av godt renhold og gode rutiner.

– Mye av grunnen til at vi har et godt omdømme, er at vi er veldig opptatt av å ha det rent og ryddig. I tillegg har vi kommet frem til en god IT-løsning. Vår gode utforming av lageret gjør at internlogistikken funker.

Økning i etterspørsel etter lager- og logistikklokaler.

Det vil alltid være opp- og nedturer i bransjen, ifølge Bjørdal. Selv merker de en økning i etterspørselen etter lager- og logistikklokaler.

– Det er mange som anser oss som en bedrift som har sakene sine i orden. Bedrifter som leter etter logistikkeiendom bør se etter lokaler med god oppvarming, at det er lyst og lett å gjøre rent samt at det er riktig luftkvalitet. Tenk også nøye over takhøyden, trenger du for eksempel ti meter takhøyde overalt?

Kontakt eiendomssjef Annette Hofgaard for å melde din interesse for logistikkeiendom.