The Conduit har åpnet dørene på Tullinløkka, i lokalene til gamle Otto Treiders Handelsgymnasium i Kristian Augusts gate 21, et hus fra 1882.

– Vi vet godt hvilke enorme utfordringer vi møter de neste tiårene. Vi har snakket om problemene lenge. The Conduit skal være et sted som fremskynder handling, sier Paul van Zyl i en pressemelding.

Han er en jurist, menneskerettighetsaktivist, og medgrunnleggeren av The Conduit. En av hans første jobber var å være leder av sekretariatet for sannhets- og forsoningskommisjon fra 1995 til 1998. Her ble han kjent med og inspirert av Nelson Mandela og Desmond Tutu, og har siden jobbet med menneskerettigheter og bærekraft.

– Viktigheten av å bringe folk fra ulike deler av samfunnet sammen for å finne de virkelig gode løsningene har jeg med meg fra tiden i Sør-Afrika. At Norge også er hjemlandet til Nobels Fredspris og er et tillitsbasert samfunn med tradisjon for at folk kommer sammen for å løse små og store oppgaver, gjorde at valget falt på Oslo når vi skulle åpne vårt andre hus, sier han videre.

Tidligere statssekretær skal lede nettverket i Oslo

Ambisjonen er at Oslo skal bli det globale endringsnettverkets andre base etter London, og ambisjonen er å skape et varmt og vibrerende hus, hvor ideer, løsninger, kultur, smak og nye muligheter forenes. Dilek Ayhan, tidligere statssekretær i Solberg-regjeringen skal lede det norske nettverket.

– Ordet Conduit betyr å kanalisere. Målet er at vi skal kanalisere kunnskap, ideer og kapital mellom mennesker. Vi vil skape en møteplass for ildsjeler på tvers av sektorer i arbeidet for økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft. Vi ønsker alle som er utålmodig etter å skape en bærekraftig fremtid, velkommen til å bli kjent med The Conduit, sier Ayhan, CEO for The Conduit Oslo.

Nettverk og kapitalinnhenting på menyen

The Conduit har nærmere 200 medlemmer, blant annet Isabelle K. Ringnes, Agnes Arnadottir, Johan Brand, Pamir Ehsas, Will Pearson, Anne Beate Hovind og Chisom Udeze.

– Vi kommer til å tilby en blanding av åpne og lukkede arrangementer. Medlemmer vil få tilgang til vår plattform for kapitalinnhenting, kurs og nettverksmøter som vi setter opp – i tillegg til husets ulike fasiliteter, sier Ayhan.

I London har The Conduit gjennom investeringsplattformen Conduit Connect hentet inn 25 millioner pund til ulike oppstarts- og vekstselskaper, som senere har hentet inn over 600 millioner pund ifølge pressemeldingen.

En kulinarisk reise fra Brooklyn til Tullinløkka

Den gamle handelsskolen har gjennomgått en massiv forvandling i tråd med bærekraftige byggeprinsipper. Fasaden og den buede trappen som binder de ulike etasjene sammen er vernet og bevart i opprinnelig prakt.

– Opprinnelig treverk i vegg og på gulv, murstein og andre byggeelementer har fått nytt liv. Resultatet er et utmerket eksempel på kreativ og bærekraftig ombruk, hvor historien og karakteren til strukturen har blitt bevart, samtidig som den tilpasses moderne behov, forteller Ayhan.

Arkitektkontorene som er ansvarlige for de nye lokalene er SANE og Cavendish Studios i London, og bygningen har blitt omfattende renovert av Entra Eiendom.

Huset kan skilte med bærekraftige serveringssteder ledet av kokker med bred erfaring fra Michelin-restauranter. Blant annet åpner Rucola, et slow-food-konsept fra Brooklyn som er utviklet av Henry Rich. I bygget finner du også ulike møterom, podkaststudio, vinterhage, forum, og et bibliotek. Fasilitetene på huset kan også leies til private arrangementer og møter. Selv om huset vil ha egne soner for medlemmer, vil mange deler også være åpent for alle.

– Vi er utrolig stolte av å kunne tilby Oslo et flott samlingssted for å knytte sammen alle de fantastiske menneskene som jobber for bærekraft og positiv utvikling, og muliggjøre samarbeid, handling og læring for en bedre fremtid, avslutter Ayhan.