Huddly hadde et mål om å skape Norges mest moderne og bærekraftige hybridkontor. Når teknologiselskapet ser tilbake på prosjektet de startet for 3 år siden, har de lykkes med å oppfylle alle medarbeidernes ønsker og mer.

I samarbeid med interiørarkitekt har Huddly skapt et nytt kontor som både er funksjonelt og estetisk tiltalende. Samtidig er prislappen langt lavere enn hva et helt nytt kontor ville ha kostet, med minimal påvirkning på miljøet.

Måtte matche kameraene

Huddlys AI-drevne kamerasystem leverer uovertrufne hybride opplevelser og har vunnet en rekke designpriser. Alle i Huddly er svært stolte av det de lager, så da selskapet skulle flytte inn i nye kontorer var målet klart: lokalene måtte matche kameraenes standard – ikke minst på bærekraft.

– Vi har en tydelig filosofi om å ta vare på miljøet gjennom utvidet levetid. Vår programvaredefinerte teknologi er designet for å oppgraderes, ikke kastes. Så da var det naturlig at vi hadde med oss denne tilnærmingen når vi skulle ha nytt kontor også, forteller Rósa Stensen, Chief Operating Officer i Huddly.

100% ombruk

Stensen påpeker hvordan EU strammer inn avfallslovgivning gjennom initiativer deres handlingsplan for sirkulærøkonomi, og at Huddly ønsker å ligge i forkant når det gjelder å resirkulere høykvalitetsressurser som regnes som avfall. Med utsikt over hele Oslo sentrum på Stortorvet er 2000 kvadratmeter utsmykket med 100% gjenbrukte møbler og interiør – fra potteplanter og kontorstoler til servise.

– Et av kloden vårs største problemer akkurat nå er tekstilavfall, så vi er svært fornøyde med at til og med alt av gardiner er gjenbrukt og sydd på rester. Man skulle tro ombruk medførte mange kompromisser, men det ga oss faktisk mange muligheter vi ikke ellers ikke ville hatt, sier Stensen.

Bærekraftig og fleksibelt

– Med litt endring i måten vi tenker og jobber på, kan vi få unike lokaler og møbler med den beste kvaliteten, til en brøkdel av miljøavtrykket og prisen, sier Nanna Lersbryggen, som nå er i Vinter ark AS, men som var i IARK da prosjektet ble gjennomført.

Nå håper hun resultatene kan inspirere flere og skape ringvirkninger i næringslivet. Med samme sirkulære tilnærming som Huddly har i produktutviklingen sin, satt selskapet svært høye krav til både bærekraft, kvalitet og fleksibilitet. Ombruksmodellen krevde også at interiørarkitektene var noe mer åpne for variasjon og endringer underveis.

– Samtidig ga det oss mulighet til å gjøre flere tilpasninger. Uten bestillingstid kunne møblene testes underveis for å se om de passet visjonen vår for form og funksjon. Vi opplevde at det fantes mye kvalitetsmøbler for ethvert formål, og jakten i seg selv blir en givende del av prosjektet, forteller Lersbyggen.

Prosjektet i tall:

  • 638 elementer er totalt registrert som gjenbrukt
  • Ombruksprosjektet kostet flere millioner kroner mindre enn alternativt budsjett
  • CO2-besparelsen i prosjektet sammenlignet med å kjøpe nytt er på 50.784 kg
  • Klimabesparelsen tilsvarer 275 flyturer t/r Tromsø

*CO2-besparelsen er estimert av IARK AS basert på et gjennomsnitt av verdier for ulike møbelkategorier som Movement, Loopfront og EPD’er fra sammenliknbare produkter.