Of the record (Otr), som er selskapet bak Blåveis platebar, består av ovennevnte ildsjeler med en felles lidenskap for musikk. Alle med bakgrunn fra forskjellige arenaer innen musikk, byutvikling, sceneopptreden og annen kultur.

– Vi har en lidenskap for å kunne gi byen noe vi mener mangler og som vil gi kulturlivet i Stavanger et løft. Vi ønsker å åpne en bar med et kulturtilbud innenfor musikk. Det å kunne møte andre med samme interesse, kunne diskutere musikk, dele kunnskap og ikke minst kunne få oppleve musikken live, sier Kjørsvik.

Gjengen bak Blåveis platebar ser for seg å ha lett servering på dagtid og går mot et barkonsept på kveldstid. Plater, det vil si vinyl vil prege lokalene som dekorelementer og være med å skape stemningen i lokalene.

– Det vil være mulighet for å kjøpe noe vinyl her også, en relativt liten del av driften, men en del av lokalet i første etasje vil allikevel være en fullverdig platebutikk. Å drive platebutikk i seg selv har vist seg å ikke være liv laga, men vi mener at platesalg fortjener livets rett. Hva er da bedre enn å slå det sammen med noe som går hånd i hanske, fremhever Kjørsvik.

Her skal musikkatmosfæren bakes inn i konseptet. Baren vil være åpent fra morgen til langt på kveld og være åpent for alle, og således bli et nytt samlingspunkt i Stavanger.

– Vi har et stort nettverk av musikere og vi vil derfor også bygge en liten scene hvor vi vil gi kunden muligheten til å få oppleve store artister på en liten plass, forteller Winterstø.

Utvikling av Sølvbergtorget

Søregata 22 grenser både til Søregata og mot Sølvbergtorget, og er i dag uten trappeforbindelse. Blåveis platebar kommer til å åpne lokalene slik de var tidligere, og skape en ny måte å bevege seg i byområdet. Dette vil gjenopprette en mer dynamisk sammenheng mellom Søregata og Sølvberget.

– 1. etasje i Søregata har vi en del forbipasserende potensielle kunder som vi vil invitere inn med en innbydende fasade og trivelige lokaler. 2. etasje blir mer et rent barområde. Vi har er fremtidig plan om at dette konseptet skal bli del av en større utvikling av hele Sølvbergtorget og tilrettelegger derfor denne etasjen mer mot uteservering, forklarer Kjørsvik.

Kunden til Blåveis platebar skal hovedsakelig være et litt voksent publikum, men de påpeker at musikkinteresserte har ingen alder. Derfor ønsker vertskapet å være tilgjengelig for alle aldersgrupper frem til 21:00. Blåveis har alle rettigheter og vil derfor ha en aldersgrense på 20 år fra 21:00.

Subakanalen

Søregata i Stavanger strekker seg fra Arneageren ved Kulturhuset til Østervåg, og er en av de mest populære gågatene i byen.

– Gata er omtalt i en av de mest kjente byvisene «Anna Malena», og bar i gamle dager klengenavnet Subakanalen grunnet de mange spise- og skjenkestedene. «Suba» er lokal dialekt for å supe eller drikke, og ryktene sier at det var en svært livlig gate. I dag er det ulike spesialbutikker som dominerer, men nå får byen et flott nytt møtested, sier Anne Kristine Waage, eiendomssjef i Retail Office Stavanger.