I 2023 flytter Atea inn et splitter nytt, moderne bygg som spiller på lag med det arktiske klima – med lavest mulig klimaavtrykk.

– Når vi skulle finne nye lokaler til Ateas virksomhet i Tromsø, var vi på jakt etter et fremtidsrettet bygg med smarte og energieffektive løsninger. På samme måte som oss, har byggherren GK Gruppen Eiendom tydelige bærekraftsambisjoner og vi gleder oss til å flytte inn et bygg der GKs erfaring og kompetanse skal brukes for å skape et godt og innovativt arbeidsmiljø med optimalt inneklima, fleksible og holdbare løsninger og ikke minst lavest mulig klimagassutslipp, sier Kim Rune T. Olsen, leder Atea Troms og Finnmark.

Kim Rune T. Olsen, leder Atea Troms og Finnmark.

Ønsker seg leietakere som tar bærekraft på alvor

Gneiskvartalet utvikles av GK Gruppen Eiendom og skal huse GKs virksomhet i Tromsø, samt andre lokale næringsdrivende som ønsker å identifisere seg med et bærekraftig prosjekt. GK tar med seg all erfaring og kompetanse som totalteknisk entreprenør inn i planleggingen av det nye næringsbygget.

– Vi ønsket å utvikle noe selv som reflektere våre ambisjoner når det gjelder bærekraft. I tillegg er det viktig at bygget passer inn i lokalt klima og i eksisterende infrastruktur, sier Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom.

– Siden Tromsø kommune vedtok reguleringsplan for Gneiskvartalet og det ble klart at bygget blir en realitet, har vi merket stor interesse. Mange potensielle leietakere er nysgjerrige, og vi er veldig glade for å ha inngått avtale med Atea. Vi ønsker oss leietakere som tar bærekraft på alvor, som er opptatt av teknologisk innovasjon og som sammen med oss kan være med i planleggingen av hvordan bygget skal fungere, forteller Karlsen.

Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom.

Bygget fanger den energien det bruker

Det nye, unike næringsbygget skal ligge på Norrøna-feltet med gode kommunikasjonsmuligheter. Oppstart av prosjektet er senere i år. Gneiskvartalet vil inneholde åpne arealer med mye naturlig dagslys som gir rom for kontorer, åpent landskap, co-working, gruppe- og stillerom – samt vinterhage, restaurant, møteromsfasiliteter og treningsrom. Leietagerne vil selv kunne påvirke og skreddersy ønsket areal og kontorløsninger.

For å imøtekomme miljøambisjonene legges det vekt på fleksible løsninger knyttet til både bruk av bygget og ikke minst transport til og fra. Bilpool med elbiler og god ladeinfrastruktur for både bil og sykkel, samt kollektivtransport i umiddelbar nærhet, vil være med på å gi bygget et lavt klimafotavtrykk.

Gneiskvartalet er spesialtilpasset arktisk klima og bygget vil selv fange den energien det bruker. Det er det første i Tromsø og Nord-Norge som blir sertifisert både for sitt lave klimaavtrykk og gode inneklima.

Jobber med å redusere karbonavtrykket

Atea arbeider målrettet med å redusere sine egne klimagassutslipp og har de siste årene bevisst valgt smarte bygg som er bygget for energieffektivitet. Nye lokaler i Tromsø føyer seg inn i den rekken.

– Vi har stort fokus på oppfølging av vår miljøpåvirkning og jobber kontinuerlig med å redusere vårt karbonavtrykk. Vi skal kutte utslipp både transport, reise, elektrisitet og varme og avfall og da er byggene hvor vi har vår virksomhet viktige, avslutter Olsen i Atea.