Mad i Bergen flytter til toppetasjen i Rosenkrantzgaten 12, over parkeringshuset like ved Bryggen. Lokalene er omgjort fra treningssenter til arkitektkontor med lys i alle retninger og panoramautsikt over sentrum. Bygget er oppført på ruinene av det som en gang var byens første rådhus.

Mad etablerte i 2013 et Bergenskontor i forbindelse med detaljprosjekteringen av Media City Bergen. Mad i Bergen har nå 20 ansatte, og er dermed et av de største arkitektkontorene i byen.

Arkitektkontoret har hatt en klar strategi ved valg av nye lokaler som viser hva det betyr å ta bærekraftig byutvikling på alvor. Konsernsjef, Nicolai Riise annonserte på årets eiendomsmesse (MIPIM) i Cannes at to av Mad kontorene var på flyttefot, og at begge kontorene skulle inn i gamle bygg. Mad er opptatt av gjenbruk og det gjelder selvsagt også for egne virksomheter.

Ønsker å trekke byggebransjen i riktig retning

Lokaliseringen av 20 arkitekter på toppen av et parkeringshus har selvsagt ikke bare vært lett. Bygget har en konstruksjon som har vært utfordrende å jobbe med, men resultatet har blitt strålende: 550 kvadratmeter med lyse, åpne lokaler som innbyr til kreativ samhandling.

– Avgjørelser som dette er med å trekke byggebransjen i riktig retning. Vi skal ikke legge skjul på at det var utfordrende å finne en eiendomsbesitter som var villig til å gi oss spillerom og som så mulighetene som finnes i transformasjon av eldre bygninger. DnBNæringseiendom har vært en strålende samarbeidspartner. De har vært svært lydhøre for våre tanker og idèer og hatt forståelse for at vi trenger lokaler som er fleksible nok for et raskt voksende selskap, sier Tyra Vaagland, partner i Mad Bergen. Hun har sammen med Mad-arkitekt Andrea Gillow Kloster hatt ansvaret for denne transformasjonen.

– Det vi får igjen er særegent. Mad i Bergen kan nå skryte av lokaler midt i det historiske sentrum av byen, fortsetter hun.

Åpner opp

Mad har i forbindelsen med flyttingen til nye lokaler forsøkt å tenke nytt rundt kontorløsninger. Interne behov har blitt hensyntatt, men også muligheten for å åpne opp kontoret i større grad for besøkende kunder og samarbeidspartnere.

– Bergen har nettopp vunnet Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling. Dette gleder vi oss over, og det understreker på mange måter det vi har diskutert og tenkt på i forhold til de nye lokalene. Kontoret til Mad skal være et sted vi inviterer til for kunnskapsdeling, diskusjon og samarbeid på tvers. Vi ønsker å dele mer, sier Vaagland.

Vaagland trekker videre frem det som er det viktigste, at kontoret ikke går på noen kompromisser i forhold til arkitekturkvalitet.

– Ett hvert prosjekt skal etterstrebe å ha et innhold som er med å berike byen og gi det lille ekstra. Mad står for kvalitet, og det har blitt lagt godt merke til i eiendomsbransjen på Vestlandet, senest med det banebrytende prosjektet Liaparken i Åsane, avslutter hun.