Gaming og E-sport har nærmest tatt helt av. Spill-arrangementer og E-sport-klubber popper opp over hele landet. På bakgrunn av dette ønsker Elkjøp å bli den foretrukne destinasjon for gamere.

– Gaming og E-sport er ikke lenger et snevert område, men et kulturelt fenomen med mange fans og aktive spillere. Derfor har vi lenge jobbet med å kunne tilby et splitter nytt gaming-konsept som setter standarden for hvordan man kan oppleve og handle gaming-utstyr i fysiske butikker, sier Thomas Brandsnes, Commercial Manager for Tech hos Elkjøp Norge.

Han har tro på at dette blir et drømmested for alle som elsker gaming og E-sport. Konseptet har det siste halve året vært testet ut hos Elkjøp Glasmagasinet i Oslo sentrum, og her har erfaringene vært så gode at turen nå har kommet til Elkjøp Alna og Elkjøp Ullevål. Med tiden skal flere gaming-områder rulles ut i flere byer og på mindre tettsteder.

Elkjøp har siden 2017 sett en markant økning i salget når det gjelder gaming-PC-er, spillkonsoller og komponenter.

– Gaming er en kategori som vokser voldsomt hos oss og det er tydelig at det bare blir flere og flere gamere. Det er et stort spenn i både kjønn og alder, alle kan være en gamer i dag, på forskjellige nivåer. Det er viktig for oss at vi kan tilby spill-moro for absolutt alle, sier Brandsnes.

Lev i en gaming-verden

I Elkjøps nye gaming-områder i de utvalgte butikkene vil man finne produkter som ikke finnes andre steder i Norge. Med det nyeste innenfor gaming-PC-er, komponenter og spill, vil man finne et kjempeutvalg av gaming og E-sport merchandise.

– I gaming-avdelingene på Glasmagasinet og Ullevål vil man kunne finne spillertrøyene til det kjente E-sportlaget Astralis, ESL-produkter eller for eksempel en morgenkåpe med kjente og kjære Super Mario. Vi vil også føre t-skjorter, capser og sekker med ikoniske motiver og spillfigurer fra blant andre Sony Playstation og Nintendo, avslutter Brandsnes.