Det er Entra som har fått inn kontorhotellgiganten Regus til Helsfyr. Regus skal leie 1350 kvadratmeter i Grenseveien 92. Det nye Regus-senteret åpner i august i år. Leiekontrakten er på åtte år.

– Det blir det første ordentlige og store kontorhotellet i Bryn-Helsfyr-området. Vi i Bryn-Helsfyr-samarbeidet har jobbet for å få inn Regus i flere år med ulike prosjekter. De viste interesse allerede for fire-fem år siden, men det falt ikke på plass. Det er derfor stor stas at de endelig får et senter på Helsfyr, sier Per Kristian Lundquist i Sandia Gruppen.

Han er talsmann for Bryn-Helsfyr-samarbeidet, et samarbeid mellom gårdeiere som driver med omdømmebygging av Bryn-Helsfyr-området.

– Området får nå et tilbud vi ikke har hatt før. Det gjør at vi kan få flere leietakere hit, blant annet noen flere internasjonale aktører, sier Lundquist.

Viktig med senter

Kontorhotellet gjør også at det trolig vil komme flere mindre gründerbedrifter til Bryn-Helsfyr-området. Beliggenheten med kort vei til sentrum, gode kommunikasjonsmuligheter, hyppige avganger for flybussen og relativt lave leiepriser er noe av det som har gjort Bryn-Helsfyr stadig mer attraktivt som kontorområde.

Country Manager Thomas Wedeen i Regus er fornøyd med å ha fått på plass et nytt senter på Helsfyr. Han mener det for Regus-konseptet, med et nettverk av kontorsentre, er viktig å ha et senter i området. De som leier lokaler hos Regus, skal kunne bruke alle Regus-sentrene.

– Vi har en tydelig vekststrategi, hvor Helsfyr har vært ett av områdene hvor vi har sett et potensiale. Vi har vært veldig rettet mot Oslo sentrum og vest, og får nå et tilbud i Oslo nord. Det er et mål å ha tilgjengelige sentre i der hvor bedrifter holder til og geografisk dekning som gjør det enkelt å velge Regus, sier Weeden til NæringsEiendom.

Han har allerede ti sentre i drift etter åpningen av Haakon VIIs gate 6. I august åpner coworking-konseptet Spaces i Kvadraturen, og i desember åpner et senter i Bergen. Dermed vil Regus ha 13 lokasjoner i det norske markedet ved inngangen til 2018. Ifølge Regus er etterspørselen stigende fra internasjonale selskaper som hadde tradisjonelle kontorlokaler, og det er flere som vil ha større lokaler i fleksible kontorhotelløsninger. Det er også mange gründere som nettopp har startet for seg selv som leier kontorplasser av Regus.

Direktør for salg og marked Anders Solaas i Entra er fornøyd med å ha fått inn Regus til Grenseveien 92, rett ved et kollektivknutepunkt.

– Jeg tror behovet for fleksible arbeidsplasser på ulike steder vil øke. Det gjelder også på Helsfyr, hvor det er mange store leietakere. Ved kollektivknutepunktene vil det alltid være mange som vil ha fleksible kontorlokaler, sier Solaas.

Den seneste tiden har kontorledigheten økt betraktelig i Bryn-Helsfyr-området, hovedsakelig som følge av at byggingen av flere nye kontorbygg settes i gang. Per Kristian Lundquist mener man må fokusere på trenden for området.

– Totalt er Bryn-Helsfyr et lite område. Det er ca. 600 000 kvadratmeter med rene kontorlokaler. Hvis man får ett eller to nybyggprosjekter på 20 000 kvadratmeter, så slår det prosentmessig hardt inn på ledighetstallene. Det gir store utslag i enkeltår. Samtidig bidrar ny moderne bygg til at det blir et mer aktuelt område å etablere seg i for flere. De nye byggene drar attraktiviteten opp. Kvaliteten løfter og det blir lettere å få gode priser i områder med mye nybygg, sier Lundquist.