Om eiendommen

Arealspesifikasjon

7. etg: 1400 kvm Kontor

Inneholder

Lokalene ligger med gode lysforhold i 7. etasje, og er gjennomgående med inngang fra både Klingenberggaten og Fridtjof Nansens Plass. Dette gjør det enkelt å dele opp lokalene i mindre enheter. Lokalene er så fleksibelt bygget opp, at vi kan tilby lokaler i mange ulike størrelser i inervallet mellom 350 og 1 400 kvm BTA.

Inngangsparti og trappeoppgangene med heiser er oppgradert og fremtrer som meget representative.
Kontoret er i dag inndelt med resepsjon og møtefasiliteter mot Rådhuset. Her har man utsikt over hele Rådhusets borggård og vannfontene samt ned mot Oslo havn med Aker Brygge.

Vindusflater lags alle fasader, gir mye lys til alle arbeidsplasser. Lokalene er bygget opp med cellekontor og større teamsrom, men kan enkelt gjøres om til en kombinasjon med åpent landskap.

Kantine i egne lokaler. Nyrenovert dusj og garderobe i underetasjen, samt bygging av treningsrom for leietakere som skal stå ferdig 01.04.24. Sykkelparkering med sykkelvask. Leietaker disponerer en felles takterrasse i byggets bakgård.

Bebyggelse

Plassen ble utformet av arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, som i 1918 vant arkitektkonkurransen om Rådhuset med prosjektet "Dag", alternativet "Columbi egg". Den sirkelformede plassen inngikk i alle de seks utkast som arkitektene utarbeidet før byggestart for Rådhuset i 1931.

Før 1930 ble den planlagte plassen kalt "Cirkelplassen" både av arkitektene og allmennheten. Men 1930 ble den kalt "Rådhusplassen". Og slik var den tenkt, mens plassen på Rådhusets sjøside ble kalt "Havneplassen" i arkitektenes presentasjon fra 1933.

Etter at Fridtjof Nansen døde i 1930, måtte Oslo kommune finne en verdig gate eller plass å kalle opp etter den berømte polfareren, oppdageren, diplomaten og vitenskapsmannen. Valget falt på den halvferdige "Rådhusplassen", som i 1934 ble "Fridtjof Nansens plass" - og "Havneplassen" ble døpt om til "Rådhusplassen".

Frithjof Nansens plass 4 er en flott, ærverdig bygård fra slutten av 1930-tallet utført i teglstein. En del av bebyggelsen som omfavner Rådhuset.

Kontorbygg over åtte etasjer med underetasje. I byggets 1. etasje finner man restauranter både mot Klingenberggaten og Fridthjof Nansens plass. Kontorlokaler i de øvrige etasjene.

Bygget har fått en viktig plassering rundt Rådhuset og ligger svært representativt og sentralt til Oslos CBD. Pent og tidsriktig renovert. Trappeoppgang og inngangsparti er renovert i senere tid.

Beliggenhet

Fridthjof Nansens plass 4 ligger svært sentralt plassert i Oslo Sentrum, med alt av shopping rett utenfor døren. Et kvartal nedenfor Nationaltheatret - ligger ledige kontorlokaler i byggets 7. etasje

50 meters gange til alt av offentlig kommunikasjon med tog, flytog, T-bane, trikk og buss fra Nationaltheatret stasjon.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 209
Bruksnr: 144

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Heis