Om eiendommen

Inneholder

Representativt inngangsparti i en original sammensetning av naturstein; grå larvikitt kombinert med lys iddefjordsgranitt. Dette i kombinasjon med gelender i originalt smijern og heltre - gir et solid førsteinntrykk til alle besøkende og et godt sted å jobbe for dine arbeidstakere.

Fra heisen går man direkte inn i kontorlokalene som nylig er renovert. Nymalte vegger, møterom med glassvegger og glassdører. Nytt kjøkken - og helt nye, lekre toaletter med dusj. God takhøyde og store glassflater gir romslige og lyse arbeidsplasser.

Eiendommen tilbyr sykkelparkering, og mulighet for leie av en parkeringsplass i naboområdet om ønskelig.

Parkering

Mulighet til å leie en parkering i en garasje som eies av Torp Eiendom like i nærheten (Nedre Slottsgate 3).
Nærmeste parkeringshus er Bankplassen P-hus, 6 minutters gange fra Prinsens gate 5.

Bebyggelse

Eiendommen ligger meget sentralt til i Øvre Slottsgate opp mot Prinsens gate. En mindre gård lå på tomten fra 1700-tallet - før dagens bygg i nyrenessanse stil stod ferdig oppført med sine 6. etasjer og underetasje i 1893, tegnet av arkitekt H. Schytte Berg.

Fasaden er vakkert utsmykket med relieff i rektangulære felter under vinduene, godt samstemt med smijernsdekor. All dekor er intakt, og fremheves ved bruk av maling i 3 ulike nyanser.

Fortauene i Øvre Slottsgate er utvidet og dette sammen med utsmykning i form av skulpturer og lys har skap en veldig lun og hyggelig atmosfære i gaten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til i Kvadraturen, opp mot Prinsens gate og direkte nedgang til T- banen.
Kvadraturen har de siste år fått et betydelig løft - og har lykkes med sin satsning på et nærområde bestående av boliger, næringsliv, utdanning m.m. - som gir et livlig bakkeplan.

Øvre Slottsgate ligger midt mellom Karl Johans gate og Hansken. I aksen midt mellom Aker Brygge og Bjørvika. Bygget ligger meget sentralt i sentrum.

I kvartalene rundt Øvre Slottsgate 4 finner man Café Skansen, Brasserie Hansken, Kafe Celsius, Statholdergården, Jonathan Sushi, Engebret Café m.m. De gamle store statlige byggen innen bank, post og telegraf er omgjort til utadrettede bygg, og kan tilby konferansesenter, service, bespisning, underholdning m.m.

Etter at Oslo kommune la om buss- og trikketraseene i henholdsvis Tollbugate og Prinsensgate - har området fått stor tilgang til det meste av byens buss- og trikkelinjer. Nedgang til T-banen ligger i Øvre Slottsgate. Kort avstand til Oslo S og tilgang til tog og flytog.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 207
Bruksnr: 310

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Heis