Om eiendommen

Arealspesifikasjon

3. etg: 310 kvm Kontor

Inneholder

Bygget ble totalrenovert i 2011, og i 3. etasje er det i tillegg til fornyet ventilasjon ekstra varmepumpe/ kjøling.

Store vindusflater langs helefasaden og fra bakgården, gir godt med naturlig lys til lokalene. Dagens rominndeling består av 3 cellekontor/teamsrom, åpent landskap samt 2 møterom. Lokalen er svært fleksible og kan enkelt bygges om til flere cellekontor, eller større åpent landskap.

Kjøkken, toalett og dusj i etasjen.

Bygget kan tilby avlåst sykkelparkering i bakgård.

Parkering

Mulighet til å leie en parkering i en garasje som eies av Torp Eiendom like i nærheten (Nedre Slottsgate 3).
Nærmeste parkeringshus er Bankplassen P-hus, 6 minutters gange fra Prinsens gate 5.

Bebyggelse

Representativ hjørnegård fra 1860, rett ved Kirkegata - som fungerte som Kristianias promenadegate på 1800-tallet (før Karl Johan overtok på siste halvdel av 1800-tallet). Hovedgaten gikk fra Festningen, gamle Logen og opp til Domkirken som stod ferdig på slutten av 1600-tallet.

Opprinnelig besto området av en rekke boliger for velstående Christianiafamilier. I løpet av 1800-tallet ble disse husene revet og under bybrannen i 1858 ble husene mellom Prinsens gate og Karl Johans gate ødelagt, og erstattet med bygårder i mur.

Prinsens gate 5 er et kontorbygg over fem etasjer med underetasje. I 1. etasje er Brudekjolen leietaker, med utstillinger i store vindusflater. Øvrige etasjer er leiet ut til kontorbrukere.

Bygget fremstå ærverdig, historisk og representativt. Pent og tidsriktig renovert. Inngangsparti i lys marmor, og trappegang med klassiske detaljer i form av stiliserte gelendre i støpejern og heltre håndløpere.

Kontorarealene er løpende oppgradert og holder i dag en moderne kontorstandard. God takhøyde, høye buede vinduer og dype vinduskarmer gir lokalene det lille ekstra.

Beliggenhet

Prinsens gate 5 ligger svært sentralt plassert rett ved Oslos hovedgate Karl Johan, mellom Stortinget og Oslo S.
Vis a vis Posthallen ligger de ledige kontorlokalene i byggets 3. etasje.

Etter at Oslo kommune la om buss- og trikketraseene i henholdsvis Tollbugate og Prinsensgate - har området fått stor tilgang til det meste av byens buss- og trikkelinjer.

Beliggenheten 2 kvartaler ovenfor Oslo S - gir rask tilgang til T-bane, tog og flytog.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 207
Bruksnr: 181

Fasiliteter

Aircondition
Heis