Arealspesifikasjon

1. etg: 505 kvm Butikk Kokstaddalen 2
1. etg: 962 kvm Butikk Kokstaddalen 2
1. etg: 2460 kvm Nybygg kombinasjon
2. etg: 505 kvm Kontor Kokstaddalen 2
2. etg: 921 kvm Kontor Kokstaddalen 2
2. etg: 2542 kvm Nybygg kombinasjon
3. etg: 505 kvm Kontor Kokstaddalen 2
3. etg: 1024 kvm Kontor Kokstaddalen 2
3. etg: 2405 kvm Nybygg kombinasjon
4. etg: 504 kvm Kontor Kokstaddalen 2
4. etg: 1024 kvm Kontor Kokstaddalen 2

Kort om eiendommen

Ved selve inngangen til Kokstad ligger Kokstadporten, en ny og spennende næringspark hvor det skal etableres to nye, moderne og fleksible næringsbygg i tillegg til eksisterende bygg. Eiendommene har førsteklasses eksponering mot hovedveien, noe som vil gi leietakerne optimal profilering. Byggene får moderne arkitektur, og det vil bli lagt vekt på god kvalitet i materialvalg og utførelse.
Eiendommene vil få lokaler som passer for et bredt spekter av virksomheter. Her er det rom for alt fra handel, kombinasjonsvirksomheter, kontorbrukere, helse og idrettsrelaterte virksomheter.

Kokstadporten oppføres med helhetlige miljøkonsepter for trivsel og helse og energibruk med mål om BREEAM sertifisering. Det vil bli fokusert på gode og bærekraftige materialer, lavt energiforbruk og gode systemer for drift og vedlikehold.
Byggene vil få moderne og innovative lokaler med store glassfasader. Planløsningene vil bli utformet med tanke på høy fleksibilitet for å kunne passe til ulike konsepter og bedrifter. Leietakere som kommer tidlig inn i prosjekteringsfasen vil også få mulighet til å påvirke utforming og løsninger etter egne ønsker og behov.
Kokstadporten vil få et parkmessig opparbeidet uteareal og flotte takterrasser. De grønne omgivelsene vil invitere inn til et arbeidsmiljø som gir grobunn for trivsel, aktivitet og arbeidsglede.

Beliggenhet

Området er strategisk plassert med enkel tilgang til både Bergen lufthavn og hovedveier som E39, noe som gjør det til et attraktivt sted for bedrifter som trenger god logistikk og transportmuligheter. Kokstadporten ligger sentralt til midt mellom to bybanestopp, med kort gangavstand til begge. Nærmeste bussholdeplass ligger kun 150 meter fra eiendommene. I tillegg er området godt tilrettelagt med gang- og sykkelveier. Avstanden til Bergen lufthavn Flesland er kun 5 minutter med bil. Eiendommene har en sentral beliggenhet i krysset mellom Kokstadvegen og Kokstaddalen, noe som vil gi leietakerne meget god eksponering. Kokstad er et av Bergens største næringsområder. Dette er et sted for allsidig næringsliv og virksomheter innen bilbransjen, energi/olje & gass, teknologi, leverandørbedrifter, aktivitet, helse, industri og varehandel har etablert seg her.
Kokstad har en gunstig plassering i forhold til fremtidig planlagt overordnet vei og transportsystem, og utgjør en viktig del av næringskorridoren mellom Bergen sentrum og flyplassen. Vi forventer økende interesse for Kokstad de neste årene etter den omfattende utbedringen av infrastruktur. Kokstad har opplevd en betydelig vekst i nyetableringer de siste årene, hvor Bybanen har vært positiv for området. Det er fortsatt spennende utvikling, både med attraktive boligområder og utbygging av ytterligere næringsareal. Kokstad har i dag et bredt spekter av nærings- og servicefunksjoner, og mange av Bergens mest fremgangsrike virksomheter har valgt å etablere seg her.

Innhold

Leietakerne får tilgang til en rekke fasiliteter som legger til rette for en fleksibel og enkel arbeidshverdag. I Kokstadporten ønsker vi å skape en kantine hvor våre leietakere kan møtes i moderne og innbydende omgivelser. Kantineområdet vil også få direkte utgang til takterrasse. Som leietaker i Kokstadporten får du også tilgang til innbydende, romslige og moderne garderober – innredet med flotte dusjfasiliteter.
Det vil bli etablert garasjeanlegg for bil med ladepunkter for el-bil i byggets underetasje. Herfra blir det direkte adkomst til lokalene. For dem som sykler til jobben vil det selvsagt også bli sykkelparkering.
I umiddelbar nærhet til Kokstadporten er det et bredt utvalg av restauranter, butikker og treningssentre. Du finner også flere hoteller bare 200 meter fra eiendommen.
Eiendommens drift og vedlikehold vil bli ivaretatt gjennom vaktmestertjeneste og driftsavtaler.

Bebyggelse

Området er primært utbygget med for næringsvirksomhet, men vi ser også at det bygges noe bolig i området.

Standard

Nybygg og lokalene vil bli innredet og tilpasset i samarbeid med leietaker.

Oppvarming

Kokstadporten oppføres med helhetlige miljøkonsepter for trivsel og helse og energibruk med mål om BREEAM sertifisering.

Adkomst

Fra Bergen Sentrum: Kjør ut fra sentrum og følg E39 mot sør. Ta avkjøringen mot Flesland/Kokstad. Følg skiltene til Kokstad og deretter til Kokstaddalen. Kokstaddalen 2 vil være på høyre eller venstre side, avhengig av hvilken retning du kommer fra.
Fra Bergen lufthavn: Kjør ut fra flyplassen og følg veien mot E39. Ta avkjøringen mot Kokstad. Følg skiltene til Kokstad og deretter til Kokstaddalen. Kokstaddalen 2 vil være på høyre eller venstre side, avhengig av hvilken retning du kommer fra.

Parkering

Parkering i egen parkeringskjeller og utendørs.

Offentlig kommunikasjon

God offentlig kommunikasjon til eiendommen da en ligger kun en kort spasertur fra Birkelandskrysset Terminal. Birkelandskrysset er en av stoppene på Bybanen linje 1, som går fra Bergen sentrum til Flesland. Terminalen betjenes også av flere bussruter som forbinder ulike deler av Bergen og omegn. Dette gjør det enkelt å bytte mellom buss og Bybanen for å nå destinasjonen din.

Sentrale lover

Oppdraget reguleres i henhold til Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007 nr. 73. Fravikeligheten som framgår av lovens § 1-3 og forskriftens § 1-2 er anvendt for dette oppdraget.

Dersom det avtales påkostninger/vedlikehold av leieobjektet som dekkes av utleier eller leietaker må partene selv avklare skattemessige konsekvenser, herunder avskrivningsregler og eventuelle justeringsregler for merverdiavgift med sine respektive revisorer eller advokater. Megler er uten ansvar for konsekvenser reglene påfører partene.

Leietaker er ansvarlig overfor alle offentlige myndigheter for at hans benyttelse av leieobjektet tilfredsstiller de til enhver tid gjeldende offentligrettslige krav i leieperioden.

Offentligrettslige krav knyttet til universell utforming skal besørges og bekostes av leietaker, når kravet i hovedsak kan tilbakeføres til leietakers særlige bruksformål eller den bransje leietaker driver i leieobjektet. Offentligrettslige krav knyttet til universell utforming, som ville blitt pålagt uavhengig av de alternative bruksformål som leieobjektet lovlig kan benyttes til, skal besørges og bekostes av utleier.

Utleie av eiendommen vil skje på alminnelige betingelser for leie av næringslokaler.

Hvitvaskingsregelverk

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre kundetiltak av både oppdragsgiver og leietaker.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å bekrefte identiteten til leietaker på grunnlag av gyldig legitimasjon. Samt plikt til å foreta kontroll av eventuelle reelle rettighetshavere. Der leietaker opptrer i henhold til fullmakt må også fullmaktsgivers identitet bekreftes på grunnlag av gyldig legitimasjon. Kundetiltak av leietaker skal senest skje på kontraktsmøtet.

Dersom leietaker opptrer i henhold til fullmakt, må fullmakten fremlegges samtidig som kontrakt inngås. Dersom leietaker er en juridisk person (AS mv.) plikter leietaker å fylle ut og returnere egne kundekontrollskjemaer før kontraktsmøtet i tillegg til å fremlegge firmaattest.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av oppdraget. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere mistenkelige avtaleinngåelser til Økokrim. Med mistenkelig avtaleinngåelse menes en avtale som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundetiltak kan også være et forhold som gjør oppdraget mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Diverse

Kokstadporten oppføres med helhetlige miljøkonsepter for trivsel og helse og energibruk med mål om BREEAM sertifisering. Det vil bli fokusert på gode og bærekraftige materialer, lavt energiforbruk og gode systemer for drift og vedlikehold.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4601
Gårdsnr: 114
Bruksnr: 220

Kommunenr: 4601
Gårdsnr: 114
Bruksnr: 240

Kommunenr: 4601
Gårdsnr: 114
Bruksnr: 393