Blant de mange attraksjonene i bygget, som også vil huse det internasjonale fotomuseet Fotografiska, blir Brasserie Deich en sentral møteplass. Fursetgruppen planlegger også to store uteserveringer – en på balkongen med utsikt mot regjeringsparken og en i den historiske bakgården, i tillegg til å stå for driften av event- og selskapslokaler.

– Jeg har lenge drømt om en restaurant i denne salen, som Oslofolk har hatt et nært forhold til i nesten hundre år. Vi ser frem til å bringe liv tilbake hit med god mat og minneverdige opplevelser for flere nye generasjoner, sier Bjørn Tore Furset, styreleder og eier i Fursetgruppen.

Bjørn Tore Furset, styreleder og eier i Fursetgruppen.
Foto: Lars Petter Pettersen

Et langsiktig samarbeid

Det er ingen tilfeldighet at Fursetgruppen ble valgt som partner for prosjektet. Ifølge Siri Løining, konsept- og utviklingssjef for Deich, var de et naturlig førstevalg.

– Etter at vi la frem våre visjoner for Deich, fikk vi mange henvendelser fra aktører som ønsket en plass i huset. Fursetgruppen skilte seg ut fordi de deler vårt langsiktige perspektiv. De har en imponerende evne til å skape møteplasser som gjestene vender tilbake til år etter år, sier Løining.

Med over 25 års erfaring driver Fursetgruppen i dag nesten 30 restauranter i Oslo-området, inkludert Ekebergrestauranten og Tjuvholmen Sjømagasin. Deres evne til å balansere tradisjon og innovasjon ble tydelig da de tok over Grand Café i 2016 og gjenopprettet magien ved en av byens mest historiske spisesteder.

– Oppskriften på vår vekst er enkel: lidenskap for bra folk og de beste råvarene. Vi drives av å skape møteplasser der folk fra alle generasjoner og bakgrunner kan samles. Trender kommer og går, men behovet for god mat og gode opplevelser vil alltid bestå, sier Furset.

Siri Løining, konsept- og utviklingssjef for Deich. Foto: Lars Petter Pettersen

Fra bryllup til utepils

Når dørene til fotohuset Deich åpnes mot slutten av 2027, skal bygget være et pulserende kulturhus fylt med fotokunst, utstillinger, aktiviteter – og matopplevelser. De fleksible lokalene, med høy takhøyde og historier i veggene, gir også en helt unik ramme for store begivenheter.

– Vi får allerede henvendelser fra folk som vil arrangere bryllup, jubileer og konferanser her. Med Fursetgruppen på laget er vi trygge på at vi kan levere opplevelser som både Oslofolk og tilreisende vil huske, sier Løining.

Brasserie Deich og de andre serveringskonseptene skal være en rød tråd gjennom bygget, og bidra til å gjøre Deich til en levende møteplass fra morgen til kveld, året rundt.

Foto: Lars Petter Pettersen

Historisk bygg med moderne visjoner

Før den første gjesten kan nyte en middag i den storslåtte hovedsalen, venter omfattende rehabilitering. Arbeidet skal skje i tett samarbeid med Byantikvaren for å ivareta byggets historiske detaljer samtidig som moderne fasiliteter integreres.

– Vi ønsker å skape et sted hvor mat, kultur og samhold smelter sammen, sier Furset.

For Fursetgruppen er dette mer enn bare nok et prosjekt. Det er en mulighet til å bygge videre på sin lange tradisjon med å løfte historiske lokaler til moderne møteplasser, samtidig som de setter sitt preg på en av Oslos mest ikoniske kulturdestinasjoner.

Det ærverdige Axel Revold verket fra 1933 blir en sentral del av utsmykningen når dørene gjenåpner. Foto: Lars Petter Pettersen

Verdensledende fotokunst inntar Oslo

Publikumsfavoritten Fotografiska slår også opp dørene i samme ikoniske lokaler. Dette moderne museet for fotografi, kunst og kultur er blant verdens fremste innen fotografisk kunst. Siden etableringen i Stockholm i 2010 har Fotografiska hatt en klar ambisjon: å bidra til en mer bevisst og bærekraftig verden. Det har vokst til å bli et globalt senter for inspirasjon, inkludering og kreativitet. I dag finner du Fotografiska i fem byer verden over – Stockholm, Berlin, New York, Tallinn og Shanghai – og snart også i hjertet av Oslo.

Når fotohuset Deich åpner i 2027, vil det bli et sted der minner skapes – både i form av smaksopplevelser og gjennom møtet mellom mennesker og kunst.