– Nå har alle teamene fått kontorer med utsikt, enten mot byen og sjøen, eller mot byen og marka. Kontoret ligger sentralt, med kort vei til Nationaltheatret stasjon. Bygget er også mer moderne enn våre gamle lokaler, med bedre kjøkken- og toalettfasiliteter, sier Gudrid Eide, CFO i Sector Asset Management, om deres nye lokaler 10. etasje i Kristian Augusts gate 15 ved Tullinløkka i Oslo.

Da Sector Asset Management gruppens husleiekontrakt på Filipstad Brygge nærmet seg slutten, begynte de å se etter nye lokaler.

– Vår rådgiver Malling & co viste oss flere lokaler sentralt i Oslo. Samtidig nevnte de et nytt bygg under oppføring, nemlig det nye Domus Juridica, der de to øverste etasjene ville bli ledige for utleie. Vi var på visning og ble tatt med opp i 10.etasje der vi fikk se den fantastiske utsikten, sier Eide.

– Byggets beskaffenhet med et atrium i midten og transparente vegger passer oss fint. Vi er mer «visuelt samlet» enn før, da vi satt i et langt smalt bygg med korridor i midten. Fargepaletten vi fikk av interiørarkitekten er behagelig å jobbe i. Teamene har selv fått velge innenfor paletten, og alle er meget fornøyde med sine valg, sier Eide og påpeker at de liker den tykke parketten på alle gulv, samt at trespiletaket i mange av rommene både er pene å se på og har en lun virkning.

– Jeg vil også nevne snekkerarbeidene som Oslo Møbelsnekkeri har utført på basis av interiørarkitektens tegninger. Skapene og møbleringen inn mot atriet er vi så godt fornøyd med. Det er så nøyaktig og vakkert arbeid, fremhever hun.

Foto: Anne Bråtveit

En ny møteplass

Layouten i de nye lokalene er organisert med ett flerfunksjonelt samlingsrom i det du entrer hoveddøren. Dette fungerer som velkomstarealet for kunder, men også til interne fellesmøter og konferanser. Hos Sector Asset Management møter du ingen formell resepsjonist, men du kommer rett inn i deres egen stue, tatt imot av din kontakt eller en facility manager.

Tidligere hadde virksomheten adskilt velkomstlounge og sosial sone. De synes det er en vellykket løsning at disse rommene nå er samlet i ett rom, rett innenfor døren.

– Det er plassbesparende, praktisk og fungerer veldig bra, både med tanke på besøkende og i faglige og sosiale sammenhenger, f.eks. på årets sommerfest for de ansatte, sier hun.

De eksterne møterommene omkranser fellesarealet og fellesfunksjoner som kjøkken, printerrom og WC er i umiddelbar nærhet. Det er plassbesparende, praktisk og fungerer bra både med tanke på besøkende og i faglige og sosiale sammenhenger.

– Vi opplever lokalene som mer inkluderende, alle dras inn i velkomstloungen/den sosiale sonen så snart du er innenfor døren. Kaffestasjonen i dette rommet er en møteplass, og det er hyggelig med sofamøbler rett ved kaffestasjonen. Spisebordet innerst i dette rommet er også en samlende faktor. Flere team enn før møtes her til lunsj, sier hun.

Bygget er sertifisert BREEAM Excellent, og Eide forteller at de klarer seg utmerket uten søppelspann og papirkartonger ved hver pult – det ser ryddigere ut og er enklere for vaskeselskapet.

– Derimot skulle flere av oss gjerne kunnet åpnet vinduer eller lufteluker, påpeker hun.

Et lyst nordisk uttrykk

– Kunden kom fra et bygg med en lang smal bygningskropp, organisert med kjerner og gangsone i midten, lav takhøyde og arbeidsareal langs fasade. Det var overhode ingen gjennomlys og hver sone var adskilt uten visuell kontakt. Det var heller ingen tydelig struktur på layouten med tanke på bedriftens funksjon. Den sosiale sonen var for eksempel plassert på det mest skjermede området innerst i lokalet. Fargevalget var trist og kjønnsløst, beskriver interiørarkitekt Ingeborg Werenskiold, som har innredet og designet de nye lokalene Sector Asset Management.

– Dette er et internasjonalt forvaltningsselskap, de får ofte besøk fra andre verdensdeler og de ønsket seg et konsept basert på et lyst nordisk uttrykk. Kunden ville også gjenbruke deler av møblene de hadde opprinnelig, samt en kunstsamling som skulle få sin plass i de nye lokalene, sier hun og legger til at de har jobbet frem et konsept og fargepalett ut fra bestillingen, i tett samarbeid med hvert team for å tilpasse deres særskilte behov. I tillegg til adkomstsonen og eksterne møterom har de to største teamene, Incentive og Gamma de mest tilpassede løsningene.

En utsikt av de sjeldne

Bygget har en unik beliggenhet på Tullinløkka, og har således et fantastisk utsyn over store deler av Oslo. Fellesfunksjoner og trappeløp er organisert i hver sin ende av lokalet med et stort atrie i senter og hjerte av bygget.

– Dette skaper et gjennomsyn og siktlinjer i alle himmelretninger, noe jeg sjeldent har sett maken til. Med vinduer fra gulv til tak, himlingshøyde på 3.70 ut mot fasade og ingen omkringliggende høye bygg mot øst, syd, vest har du et nærmest 360 graders utsyn over byen, sjøen eller marka, sier interiørarkitekten, og fortsetter: – Du får soloppgangen bak Ekebergåsen og solnedgangen over Holmenkollen.

Lokalene har dagslysinnslipp fra alle retninger, med unntak av enn tett fasade mot nordvest, men også ovenfra med glasstak over atriet.

– Bedriften og de ulike teamene, som til daglig jobber skjermet fra hverandre er med dette mer «visuelt samlet» på en helt annet måte enn i tidligere lokaler, og man får en annen kontakt med hverandre på tvers av bedriften, sier hun.

Foto: Anne Bråtveit

Vennlig og mykt

Som en detalj i den stramme utformingen har de laget noen buede vegger, allerede utenfor heisen i korridoren, og gjennomgående inn på teamrommene. Disse runder av, myker opp hjørner og gjør helhetsinntrykket i lokalet vennlig og mykt. Buene finner vi igjen i detaljene i valg av møbler.

– Noen materialer var gitt av byggherre, som parkett, valg av treslag på profiler rundt glassvegger, himlingsfarge og spiler. Dette var valgt i lys ask, som ga et godt utgangspunkt for den nordiske paletten vi hadde bestemt oss for. Stien ble til mens vi gikk, og vi trakk det nordiske i en litt mer moderne retning og jobbet med farger og materialitet for å få frem kontraster. Helhetsinntrykket er fortsatt et subtilt interiør, sier hun.

Interiørarkitekten forteller at hvert team fikk velge mellom en palett bestående av cirka seks ulike farger. Det er små nyanser og den samme fargen kan oppleves ulikt fra rom til rom på grunn av lysinnslipp fra forskjellige himmelretninger.

– En vegg mot nord kan fremstå i en annen nyanse enn en vegg mot syd. Dette forandrer seg også i takt med årstidene og interiørbelysningen. Men fargene uavhengig av rom harmonerer godt med hverandre, understreker hun.

Som BREEAM Excellent bygg ble det lagt særskilt vekt fra byggherre på valg av riktig type og mengde belysning, lysarmatur og mengde kWt.

– Gjennomgående i eksterne møterom og de største teamrommene har vi valgt nydelige armaturer fra Italienske GiopatoChombes, både som pendler og vegglamper. I tillegg til å tilføye sonen lys, er disse lampene som smykker i seg selv, og tilfører rommene en unik eksklusivitet, påpeker Werenskiold.

Atriet – lokalets hjerte

Lokalet er organisert rundt atriet etter bedriftens ulike team. Disse variere fra størrelser på to personer og opp til 16 personer i det største teamrommet.

De to største teamrommene har ganske likt formspråk, men noe varierende materialitet og stil. Hos Incentive har vi i tillegg til en standard firergruppe og arbeidssone laget en tilbaketrukket krok som minner mer om en stue i et privat hjem, forklarer interiørarkitekten.

Den buede veggen er skreddersydd og inneholder skjult garderobe samt bokhyller og skap med fronter trukket i rotting. Bakveggen, som er det mest i øyenfallende i rommet er polstret og trukket i tekstil fra klassiske Lewis & Wood. Her er også lamper fra Giopato Chombes diskret integrert i veggen som små smykker i glass og metall.

– Dette skaper en lun og god krok med 180 graders utsikt fra slottet til Sørenga. Møblene er en kombinasjon av klassisk daybed fra Svenskttenn og raffinerte rotting lenestoler fra Wiener GTV design. Mykt viskoseteppe og grønne planter samler sittegruppen. Et mer anonymt møtebord skiller denne tilbaketrukne kroken fra arbeidsplassene, også dette på et mykt vevet teppe fra svenske Vandra Rugs, forklarer hun.

For at de ansatte ikke skal sitte alt for eksponert mot de ulike teamene, har de brukt planter i ulik høyde og type mot glassfasaden i atriet, som både skjermer og skaper en mykere atmosfære i rommet. De har også her brukt mye tid på å finne riktige potter som skal harmonere med resten av interiøret.

– Hos Gamma, som har rommet med det fantastiske glasshjørnet er formspråket noe av det samme, men mer moderne. Her har vi en høyere sittegruppe med stoler og sofa i velur, kombinert med nettere rottingstoler fra samme produsent. Mellom arbeidsbordene og sittegruppen skiller vi sonene med en nydelig hylle og grønne planter. Fargeskalaen og materialiteten er nokså lik i de to teamene, men i det faste inventaret har vi laget fronter i patinert massiv messing mesh, beskriver hun.

Foto: Anne Bråtveit

Skreddersøm – alt ligger i detaljene

I tillegg til å være praktisk utformet med tanke på kundens behov interiørarkitekten klart å skape et raffinert og gjennomført lokale. Werenskiolds motto er: #whosaidofficesareboring!

– Hvem sa at kontorer ikke kan være lekre, ha farger på veggene, gjennomgående detaljer og materialitet og myke linjer? Det er lagt vekt på skreddersøm hos Sector Asset Management, både for det visuelle, men også for å optimalisere bygget i seg selv; korridorbredder, romfasonger, god takhøyde og funksjonalitet. På den måten fikk vi virkelig gått inn i detaljene. Alle garderobeskap, oppbevaringsskap og folien har samme formspråk, men ulik materialitet. Vi kombinerer som nevnt massiv messing, lakkert metall og rotting. Folien er helt enkelt utført, men gjenspeiler formen i meshen, forklarer hun.

I dette prosjektet har Werenskiold jobbet med å tilby kunden en bred variasjon av funksjonsmøbler, noe vi ofte ser i næringsbygg, med detaljer som er mer kjente fra private hjem.

– For å oppnå unike prosjekter jobber jeg alltid for å finne den riktige kombinasjonen av leverandører for å tilby kunden noe utover det som blir sett på som standart sortiment i vår bransje. Jeg liker å bruke små leverandører, som tepper fra vandra Rugs i Stockholm, håndtak fra LoveHandles i Oslo og ikke minst skreddersydde møbler fra Oslo Møbelsnekker. Som prikken over i-en anbefaler jeg alltid å avslutte med en stylingrunde for å få detaljene på plass. I dette prosjektet har jeg fulgt kunden fra utforming av planløsning, gjennom tekniske detaljer og byggemøter til farger, materialer og fått avsluttet med innkjøp av puter og vaser. I mitt syn, et fullverdig prosjekt fr A til Å.