Flesteparten av tomtene i sentrum er allerede brukt, så det er ikke veldig mye tilgjengelig areal for å bygge nye lokaler. Kontorledigheten i Oslo sentrum er dermed lavest i Oslo-området, og det kan være krevende for større leietakere å finne gode lokaler.

Når etterspørselen stiger og tilbudet ikke klarer å henge med (det kommer nye bygg, men de er lenger frem i tid), så starter leieprisene å stige kraftig. Først gikk leieprisene opp i CBD-markedet (sentrale business-distriktet Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen, samt Bjørvika i CBD øst). Nå setter leieprisene fart oppover i de øvrige delene av Oslo sentrum. I Kvadraturen ser man flere eksempler på at leietakere må betale over 3000 kroner per kvadratmeter i bygg som er pusset opp. Det samme ser vi i Møllergata, som tidligere er blitt sett på som en relativt sliten gate.

Det er ikke bare kontorbrukerne som vil være i sentrum. Den sterke veksten i netthandel bidrar også til at stadig flere trenger lager- og logistikklokaler i nærheten av sentrum. Internasjonalt har den trenden kommet for fullt, men foreløpig har ikke Oslo hatt noe comeback av lagerbygg i sentrum. Mange ble presset ut av byen for flere år siden og foreløpig er tomte- og eiendomsprisene altfor høye til at de kommer tilbake. Men roboter og ny teknologi vil kunne bidra til at lagrenes håndtering av varer kan gjøres mer i høyden, og det kan gjøre økonomien i å plassere et lager på en dyr tomt mer gunstig.

For leietakere som ikke kan betale de aller høyeste leieprisene i sentrum, er det flere gode alternativ bare noen få t-banestopp unna Oslo S. Fem minutter unna sentrum ligger Helsfyr, som både har mye å velge mellom og langt lavere leiepriser.

Når det blir for dyrt å leie i sentrum, bør man se seg om etter rimeligere områder. For det er ikke noe som tyder på at leieprisene ikke vil fortsette å stige i sentrum den nærmeste tiden.