I dag åpner Scandic Brennemoen. Hotellet ligger midt i mellom Askim og Mysen i Østfold, 45 minutter fra Oslo og med kort kjøreavstand til Follo og de andre Østfold-byene. Hotellets plassering tett på E18 gjør hotellet lett tilgjengelig for gjester fra Oslo og Akershus, samt resten av Østfold og Sverige. Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold er sikker på at hotellet, vil bidra til å sette indre Østfold enda mer på kartet. Han presiserer også at hotellet er like mye til for lokalbefolkningen som for tilreisende.

– Indre Østfold som konferansedestinasjon er et ubeskrevet blad for mange fra Oslo-området, men med enkel adkomst, god service, flotte fasiliteter og gode samarbeidspartnere er jeg helt trygg på at hotell og regionen vil bli et mer attraktivt og spennende sted å arrangere møter og konferanser, sier Steen-Mevold.

Viktig for Brennemoen
Eidsberg-ordfører Erik Unaas har vært en av de største pådriverne for hotellet. Han ser mange muligheter med hotellets beliggenhet i en region i spennende utvikling. Å få på plass et stort konferansehotell i indre Østfold er svært kjærkomment.

– Dette er en stor dag som hele indre Østfold har ventet på lenge. Som ordfører og regionpolitiker er jeg overbevist om at hotelletableringen på Brennemoen er noe av det viktigste som har skjedd indre Østfold på mange, mange år. Scandic Brennemoen blir liggende midt i den nye storkommunen som vi bygger i indre Østfold. Med 45.000 innbyggere, et rikt næringsliv, idrettsorganisasjoner, mye frivillighet og mange andre som lenge har ventet på et slikt stort kurs- og konferansehotell, er grunnlaget for drift og utvikling så absolutt tilstede, sier Unaas.

En møteplass for lokalbefolkningen

Selv om offisiell åpning er i dag, har hotellet allerede vært åpent et par uker og rukket å bli besøkt flittig av både boende gjester som møte- og konferansegjester.

– Vi har hatt flere dager med helt fullt belegg både på overnatting og møter, så vi har virkelig blitt kastet rett ut i det. Det er imidlertid bare gøy, og spesielt når vi mottar så mye positive tilbakemeldinger som vi har fått så langt, sier en stolt hotelldirektør, Marit Bjørnland.

Hotellet er arbeidsplass til cirka 20 medarbeidere, og Bjørnland har vært opptatt av å rekruttere dyktige, lokale ansatte. Lokalmarkedet er viktig for hotellet, og hotelldirektøren lover at hotellet vil jobbe for å få en solid lokal forankring med dyktige samarbeidspartnere, og med å bygge gode relasjoner.

– Scandic Brennemoen skal være en møteplass for lokalbefolkningen når de ønsker å spise en bedre middag eller våkne opp til Scandics prisbelønte frokost. Her kan man like gjerne feire bryllup og konfirmasjon som å arrangere møter eller kick off med bedriften, avslutter hun.