CBD i Oslo (prestisjeområdet med Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen) er området hvor de ypperste aktørene innenfor finans, juss og konsulentvirksomhet holder til. Det er bransjer som kjennetegnes av høy omsetning og lønnsomhet, og hvor leiekostnadene per ansatt utgjør en liten andel av de ansattes verdiskapning.

Nå seiler en liten veistubb på rundt 400 meter opp som den nye advokatgaten i CBD, med en rekke av de største advokatfirmaene på plass eller på vei inn.

Storebrand med løft

Storebrand Eiendom hadde i flere år slitt med Vikaterrassen i Ruseløkkveien, som ikke fungerte for handel og bespisning. Men etter hvert gikk eiendomsgiganten i gang med en omfattende oppgradering. Først ble Ruseløkkveien 14 og 16 rehabilitert og påbygd.

Advokatfirmaet Schjødt flyttet inn i de nye lokalene mot slutten av 2012. Da hadde alt av innmaten i bygget blitt revet ut, og advokatfirmaet fikk lokaler spesialtilpasset deres behov. Senere fortsatte Storebrand med å transformere hele Ruseløkkveien frem til Dronning Mauds gate. Veien ble gjort om til gågate, og alle byggene ble oppgradert til moderne handels- og bespiningssteder.

Løftet av gaten ble ytterligere forsterket av at også byggene i krysset Dronning Mauds gate/Ruseløkkveien ble oppgradert.

Flyttet etter 70 år

Etter å ha vært 70 år i lokalene i Kronprinsmesse Märthas plass 1, også kjent som Solplassen, flyttet Wikborg Rein Advokatfirma nylig inn i Dronning Mauds gate 11. Bygget de flytter til ligger i krysset Dronning Mauds gate/Ruseløkkveien. Advokatfirmaet leier totalrehabiliterte lokaler hvor alt er nytt. I forbindelse med oppussingen ble det lagt på tre nye etasjer til bygget, slik at det nå er 11 etasjer. Det er Vestre Vika DA som er gårdeier i Dronning Mauds gate 11.

På andre siden av det nye Wikborg Rein-bygget, som også ligger i krysset Dronning Mauds gate/Ruseløkkveien, jobber Vestre Vika DA nå med rehabiliteringen av Dronning Mauds gate 10. Det er foreløpig ikke tegnet noen leieavtaler for eiendommen, men det er ikke utenkelig at det også der kan komme inn et advokatfirma. Brekhus Dege holdt til i lokalene før leietakerne måtte flytte ut på grunn av oppussingen.

Thommessen til Via

I nabobygget Ruseløkkveien skal advokatfirmaet Thommessen leie 8000 kvadratmeter. Det er nybyggprosjektet til Storebrand og Aspelin Ramm, som har fått navnet VIA. Thommessen flytter fra Haakon VIIs gate 10, som ligger rett ved starten på Ruseløkkveien. Totalt skal det utvikles over 60 000 kvadratmeter på eiendommen som i dag huser House of Oslo. Dagens bygningsmasse skal erstattes av to tårn på 41 000 kvadratmeter. Det skal også utvikles handelsarealer og mat og drikke.

Advokatfirmaet Arntzen de Besche skal leie tre etasjer i sydbygget i Via-prosjektet og sikre seg dermed rundt 5500 kvadratmeter i bygget.

Les også: Nok et advokatfirma til Via-bygget.

Bare et steinkast unna, i Cort Adelers gate 33, flyttet SANDS (Steenstrup Stordrange) inn i nyoppussede og utvidede lokaler våren 2017.