Næringsmeglere og flere omtaler Bryn-Helsfyr som ett kontorområde i sine markedsrapporter. Direktør for utleie og forretningsutvikling i Entra Anders Solaas er opptatt av å skille mellom Bryn og Helsfyr.

– Det er to separate områder. Helsfyr er en ordentlig etablert kontorhub med supersentral beliggenhet. Bryn er et mindre modent kontorområde, hvor man må starte i riktig ende. Der må det bygges urbane kvaliteter, sier Solaas.

Han mener flere boligutviklingsplaner på Bryn gir gode muligheter for å få til de urbane kvalitetene.

– Men det er litt mer fragmentert på gårdeiersiden, sier Solaas.

Entra har flere utviklingsprosjekter på Bryn, noe også Pecunia har. Ellers er Bryn Eiendom en av de store i området.

Lavere leiepriser

Anders Solaas forteller at leietakerne som kommer til Helsfyr er opptatt av både sentral beliggenhet og hva de betaler i husleie.

– Det tar fire til fem minutter med t-bane inn til sentrum fra flere av byggene på Helsfyr, og leieprisene er lavere enn i sentrum. Man får samtidig topp moderne lokaler, sier Solaas.

Han mener Statens Legemiddelverks flytting til Strømsveien 96 på Helsfyr er et godt eksempel på hva leietakerne vil ha.

– De har en veldig god tilknytning til veinettet, som betyr at alle ansatte kan komme seg lett til lokalene. Det er ved et kollektivknutepunkt, sier Solaas.

Legemiddelverket flyttet fra lokaler Sven Oftedals vei 6 på Kalbakken.

Jobber med liv på gateplan

Noe av det som Entra jobber mye med, er å få mer liv og røre i kontorbydelen Helsfyr.

– Hvis du har kontor på Tjuvholmen, så er det langt å gå dit fra Nationalteateret stasjon. Det tar fort ti til tolv minutter. Men du tenker ikke på det fordi det skjer mye rundt deg. Når man går fra T-banen på Helsfyr til ett av kontorbyggene der, så er det ikke mye som skjer der, sier Solaas, som samtidig mener det har begynt å skje ting i området.

Han viser til at det kommer nye boliger i området, noe som vil gi flere mennesker og større muligheter for å kunne drive restauranter og kafeer.

– Vi har pratet med de andre gårdeierne i området, men vi har ikke gjort nok. Vi ser nå på ulike tiltak, det kan for eksempel være å gjøre om en betongparkering foran et bygg til et torg. Vi må få litt mer liv til området på ettermiddagen, sier Solaas.

Nydalen et forbilde

Nydalen er et kontorområde med mer krevende beliggenhet og dårligere kommunikasjonsmuligheter enn Helsfyr. Likevel er leieprisene høyere i Nydalen enn på Helsfyr.

– Nydalen har på mange måter blitt et sentrum. Der har gårdeierne vært veldig flinke. Det har vært en stor gårdeier, Avantor, som har tatt hånd om hele området. Det er en stor fordel. De har også hatt kontroll på uteområdene i Nydalen, sier Solaas, som likevel presiserer at det er ikke fullt med folk i Nydalen på kvelden heller.

– Jeg tror vi som driver utleie på Helsfyr må sette oss sammen og våge å vise hverandres planer og tanker. Det er noe som er i ferd med å skje. Bransjen åpner seg mer for kunder og hverandre, sier Solaas.

Han mener bedre samarbeid mellom gårdeierne kan gi vesentlig bedre uteområder, noe som vil komme alle til gode.

– Det er også viktig å analysere hvor folk går. Da kan vi lage planer for hvordan vi skal få mer aktivitet på Helsfyr. Men skal vi ha noe på gatenivå i et nytt område, så tar det tid. Vi må ha mange små grep utenfor byggene, sier Solaas, som viser til Strømsveien 96,  hvor kafe Nord har etablert seg i bygget.

– Dette er et tiltak som ikke bare har blitt populært blant leietakerne i bygget, men er blitt et samlingsted for mange av de som jobber i nærheten. Vi holder nå på å fylle opp med ytterligere servicetilbud til området i dette bygget, og siste tilskudd er Domino Pizza, avslutter han.