Design- og utelivsaktøren, We Come in Peace har gjort det igjen. De har skapt enda et levende hus med mat og drikke. I dag åpner hovedstadens nye trekkplaster, Kastellet. Dette er et sted som vil gjøre Osloborgerne stolte. Sammen med gårdeier HCH Eiendom fyller de tre etasjer i den klassiske bygården i Hegdehaugsveien 25 på Majorstuen. Rundt 1.000 kvadratmeter med lekkert interiør, herlig atmosfære og fantastiske smaksopplevelser. Det er upretensiøst og trendfritt, med lidenskap og kvalitet i alle detaljer. Bygget er totalrenovert og fremstår nå som gatas nye stolthet.

We Come in Peace jobber for å gjøre byen til et bedre sted. De står bak Andre til høyre, Tea Room, Imperial, Territoriet, Lulu og Håndslag.

Foto: Anders Husa

– For oss i We Come in Peace er det viktig å ikke gjenta oss selv, men alltid søke nye veier og utfordringer. Det har vært en spennende prosess å forvandle bygget i Hegdehaugsveien 25 til en egen destinasjon for mat og drikke, hvor du som gjest føler deg godt ivaretatt og ganske enkelt har lyst til å være …. lenge, sier Karen Busck, i We Come in Peace.

Teamet på Kastellet er ungt og ambisiøst. Nørsett forteller at de gleder seg til å endelig ta gråpapiret av vinduene, og åpne dørene for publikum.

Foto: Anders Husa

– Vårt ønske er at idet du kommer inn på Kastellet, forsvinner du litt fra hverdagen, og også fra Oslo og Norge. Vi vil at du skal få et pust av noe kontinentalt og ubestemmelig, sier hun.

I første og andre etasje finner du vinbar, restaurant og cocktailbar. Kjelleren derimot er forbeholdt vinklubben «The Three Fifty» som kun er for medlemmer.

– De 3 etasjene har ganske ulike uttrykk, stemning og funksjon og det blitt spennende å se Oslo ta huset i bruk, fremhever Busck.

Foto: Anders Husa

Etterlengtet på Majorstuen

Hans Petter Krohnstad, eier og administrerende direktør i HCH Eiendom, er stolt av resultatet. Nå er det to år siden Massimo Dutti stengte dørene, og han gleder seg til å se nytt liv i Hegdehaugsveien.

– Helt siden Massimo Dutti flyttet ut har vi hatt et ønske om å gjøre noe kult. Vi tenkte først på retail, og vurderte å dele lokalene opp, men etter et møte med gjengen i We Come in Peace bestemte vi oss for å åpne et restauranthus. Vi fikk god kontakt fra første stund, for selv om det er noen kulturforskjeller mellom uteliv og eiendom, hadde vi mye til felles og vi likte hverandre godt, sier Krohnstad og påpeker at samarbeidet har vært fantastisk bra. Så bra at de nå planlegger å åpne et nytt konsept i Storgata 37 sammen, med syv spisesteder.

Foto: Anders Husa

Byutvikling er noe Krohnstad er opptatt av. For han var det avgjørende med en leietaker som fokuserer på kvalitet og detaljer.

– Jeg har nok tatt med meg mye fra årene i Søylen Eiendom, og hvordan vi bygget Eger. Vi lot oss ikke prostituere for å få inn H&M når det var på det verste. Vi har hatt samme tankegang her. Vi er såpass heldige at vi har finansiell mulighet til å bruke mer tid for å få det resultatet vi har i dag. Vi er veldig stolte av å kunne gi dette bidraget til denne delen av byen, påpeker han og legger til at de underveis i ombyggingen har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk om at det er akkurat dette området trengte.

– Dette konseptet er noe som ikke finnes i byen fra før. Du tror du er i et annet land når du kommer inn i restauranten, innredningen er utrolig flott. Dette er helt originalt, det ligner ikke på noe du har sett tidligere, fremhever han.

Krohnstad har selv prøvesmakt menyen, og forteller at dette er det ypperste han har smakt noen gang.

– Dette er på nivå med det beste av mat og drikke i Europa. De har laget noe som ikke finnes fra før. Kastellet har ikke gått på kompromiss med kvalitet, og kjørt det helt ut. Det synes jeg vi ser på resultatet av det ferdige produktet, avslutter han.

 

Foto: Anders Husa