– Etter mange år med fransk kjøkken var det Italia som begynte å rope høyest. Jeg ville lære mer. Forstå råvarene, kulturen og tempoet. Corso handler ikke om å imponere, men om å komme tettere på det som betyr noe. Corso er vår tolkning av det italienske kjøkkenet. Vi lager fersk pasta for hånd, griller råvarer over kull og avslutter med gelato, espresso og kanskje en amaro. Menyen forandrer seg, og alt lages her. Det er kjøkken bygget på erfaring, drevet av nysgjerrighet, sier Kari Innerå, som omtales som både stjernekokk, gründer og investor.
Restauranten er på 380 kvadratmeter, med rundt 100 sitteplasser inne og cirka 60 sitteplasser ute, og med et chambre separée for inntil 45 personer. Innredningen er laget av designbyrået Radius.
Svært glad for valget
Det ligger nå rundt 50 restauranter i Bjørvika-området, og en av de første var Vaaghals, som ble etablert for over ti år siden. Mange av leieavtalene er inngått med Oslo S Utvikling (OSU), som er den største utbyggeren i Bjørvika. De står også bak Vannkunsten Syd-prosjektet, hvor den nye restauranten skal åpne. Der etableres nå også flere andre serveringssteder, blant annet vinbaren Libertine og den moderne tyrkiske restauranten Levant.
– Vi har hatt en omfattende strategi for utviklingen av Bjørvikas gateplan i over ti år, og nå ser vi hvordan satsingen materialiserer seg. Vi har vært genuint opptatt av å få inn de aller beste driverne innen forretning, bevertning og kultur, sier Maria Louise Rognerud, direktør for bygulvet i OSU.
Det er nå over to år siden Innerå signerte kontrakten for lokalene i Vannkunsten Syd.
– Vi er svært glade for at Kari velger å satse videre i Bjørvika. Hennes drivkraft og ambisjoner bidrar til å videreutvikle matdestinasjonen Bjørvika. Corso vil trekke folk fra hele byen og være et godt supplement til nabolagets øvrige restauranter, sier Rognerud.
Prøvet og feilet
Innerå omtaler Corso som en moderne italiensk restaurant.
– Jeg har prøvet og feilet meg gjennom fire restauranter og 25 år som kokk og jeg tar med meg det beste av all erfaringen til Corso. Men jeg er helt åpen på at jeg ikke er italiensk, så dette blir min versjon av det italienske kjøkkenet, hvor råvarene spiller hovedrollen. Noen klassiske regler skal følges, mens andre skal brytes, sier hun.
Innerå er spesielt fornøyd med beliggenheten til den nye restauranten.
– Corso har en fantastisk uteservering mot vannet. Det er et roligere hjørne av byen, med en slags urban nabolagsfølelse, samtidig som det bare er minutter fra Operaen og Oslo S, sier Innerå.
Kari Innerå skal fortsatt drive Brasseri Rivoli, som åpnet for seks og et halvt år siden. De hadde i 2024 en omsetning på 36,8 millioner kroner og et resultat før skatt på 3,9 millioner.