Restaurant Vaaghals åpnet dørene som den første restauranten i Barcode i oktober 2014. Nå feirer de og gårdeier Braathen Eiendom med å signere en leiekontrakt for ti nye år.

Navnet stammer fra en til da ukjent norsk båttype som ble funnet under utgravingen av Barcode og ble døpt Vaaghals.

– Da vi etablerte oss her følte vi oss også litt vågale, ved å starte en restaurant omgitt av heisekraner og byggestøv. I dag er Bjørvika blitt en fantastisk spennende bydel og et knutepunkt av spennende konsepter, som vi gleder oss til å være en del av i ti nye år, sier innehaver Jørn Lie i en pressemelding.

Gårdeier er også tilfreds med å beholde restauranten i første og andre etasje.

– Vaaghals er blitt en del av signaturen til bygget. Vi ser frem til ti nye år og et videre godt samarbeid med Jørn og gjengen, sier daglig leder Ingrid E. Moe.

I forbindelse med forlengelsen er det tidligere litt anonyme inngangspartiet oppgradert med en solid eikedør. Videre er konditoriet på kjøkkenet utvidet, og det er gjort endringer både på kjøkken og i restaurantlokalet.

Vaaghals lanserer dessuten et nytt konsept med brunsj på lørdager.

– Vi har nylig begynt å holde åpent lørdager, og allerede fra starten i august har vi fått positiv respons fra våre gjester. Vi viderefører vårt populære delingskonsept med en meny for to personer eller flere, i tillegg til mange andre fristelser. Lørdager er en dag hvor mange har ærender i byen, påpeker Lie.