– Vi er veldig glade for å få et så spennende og attraktivt konsept inn i dette hjørnelokale. Vi har ønsket oss et serveringskonsept som kan skape både trafikk og mer liv til gata. Vi tror at Sabrura vil være et slikt tilskudd som blir positivt for området og kvartalet. Vi har dialog med flere spennende aktører som ønsker å etablere seg i Nedre Slottsgate, men vi har plass til flere,  sier Vibecke Falster, markedssjef i Schage Eiendom.

S7, det store kvartalet med Karl Johans gate, Nedre Slottsgate, Grensen og Stortorget totalrehabiliteres for å bli Oslos nye midtpunkt. 20.000 kvadratmeter kontor og 12.000 kvadratmeter retail (butikker og serveringssteder) åpnes våren 2023. Nylig signerte det trøndelagbaserte restaurantkonseptet Sabrura Sticks & Sushi leiekontrakt i det attraktive, tre etasjers lokalet på hjørnet Nedre Slottsgate/Grensen. Lokalet er på hele 1.083 kvadratmeter og skal bli en flaggskiprestaurant for det suksessrike restaurantkonseptet med 24 restauranter i Trondheim, Møre, Bergen, Stavanger og Oslo.

Lars Simen Paulgaard i Malling & Co, som har vært rådgiver for Schage Eiendom AS i forbindelse med kontrakten.

Oslos nye midtpunkt

– For oss blir dette stort. Vi er svært ydmyke over at gårdeier Schage Eiendom AS har valgt oss. Det er jo et fantastisk bygg med en unik beliggenhet, og vi er ikke i tvil om at S7 virkelig skal bli Oslos nye midtpunkt. Vi er heller ikke i tvil om at etableringen i dette kvartalet vil bli en suksess for oss. Sabrura driver jo både med restaurant og take away, og ser et stort potensial også i take away fra lokalene i S7 – både til private og businessegmentet, forteller Preben Oosterhof, kjedeleder i Sabrura Sticks & Sushi.

Sabrura ble etablert allerede i 2012 av to gründere i Trondheim, og i løpet av kort tid var det syv restauranter på plass i Trondheims kjøpesentre. Det norske folk elsker sushi og asiatisk mat, og i Sabruras restauranter serveres alt fra en stor buffet – gjestene betaler en rimelig pris og kan spise det de liker fra buffeten – så mye de vil. I 2018 ble Sabrura Sticks & Sushi kjøpt av selskapet Bitastad, som i dag har de fem serveringskonseptene Sabrura Sticks & Sushi, Big Bite, Jordbærpikene, SOT bar & burger og Kompis med til sammen 150 restauranter og utsalgssteder og nærmere 1.300 medarbeidere over hele Norge.

Vibecke Falster, markedssjef i Schage Eiendom er svært fornøyd med å få Sabrura Sticks & Sushi inn i S7.

For alle

–I Sabrura er det lunsjservering frem til klokken 13.00 – deretter er det middag, til en pris alle har råd til! Til våre restauranter kommer ungdommer for å kose seg med favorittmaten, 16-åringer på første date, jobbkollegaer spiser både lunsj og middag, familier nyter maten sammen og pensjonister i alle aldre har fått et nytt favorittsted. Maten står alltid klar på buffeten, så her kan du spise på et kvarter og løpe videre eller bli sittende lenge, sier Oosterhof.

Sabrura har lenge ønsket å etablere en flaggskiprestaurant i sentrum av Oslo, og da muligheten bød seg i S7 skjønte de raskt at dette er stedet for vekst.

– En ting er at kvartalet blir fylt med lekre kontorer, butikker, barer og restauranter. Men hele området blir bare mer og mer attraktivt for publikum med en rekke nye butikker, kafeer, barer og spisteder. Her vil Sabrura markere seg med en fantastisk restaurant – som passer for alle, og det attraktive lokalet kan også leies til konfirmasjon, bryllup, firmaarrangementer og jubileer, fremhever han.

Serveringskonseptet er franchisebasert, og Oosterhof starter nå jakten på en leder og driver av den nye restauranten.