Etter oppstarten i 2020 har Ferd Eiendom og Kirkens Bymisjon klart å få til et samlingspunkt for naboer i alle aldre i Nabolagshuset Petersborg på Ensjø. Gjennom samarbeid med lokale ildsjeler og Kirkens Bymisjon, har huset bidratt til å skape et levende og inkluderende nabolag, med mange aktiviteter.

Bakgrunnen for satsingen på Nabolagshuset var at analyser og medvirkningsprosesser abvdekte at det var få møteplasser, aktiviteter og tilbud for spesielt barn og unge på Ensjø.

– Vi er stolte av at vi har bygget opp et unikt nabolaghus hvor det er rom for alle, i tett samarbeid med flere av sameiene i nabolaget, engasjerte naboer og Ferd Eiendom. Gode nabolag er avgjørende for at barn og unge skal ha gode oppvekstvillkår, sier Nora Blaasvær, regionleder i Kirkens Bymisjon.

Administrerende direktør i Ferd Eiendom, Camilla Krogh er glad for å fortsette det gode samarbeidet med Kirkens Bymisjon

– Nabolagshuset har blitt en attraktiv møteplass for nærmiljøet og viser hvor viktig det er å skape steder som fremmer fellesskap og tilhørighet. Vi ser frem til å bidra videre til denne positive utviklingen i årene som kommer, sier hun.

Nabolagshuset brukes til et bredt spekter av aktiviteter, alt fra seniortreff til ungdomsarbeid og kulturelle arrangementer. Tilbudet er populært, og hver uke deltar over 500 personer på ulike aktiviteter.

Kirkens Bymisjon har også gitt lokale ungdommer jobb på nabolagshuset. Dette har bidratt til både arbeidstrening og sosial utvikling.

– Det unike med Nabolagshuset Petersborg er hvordan nabolaget får være med på å forme sitt eget nærmiljø. Vi skaper møteplasser som gir eierskap, forebygger ensomhet og gir ungdom ansvar til å utvikle tilbud de selv savnet. Dette skaper en positiv ringvirkning for hele nærområdet. I det videre samarbeidet er vi fremdeles avhengig av at nabolaget engasjerer seg, slik at huset fortsetter utviklingen, sier Blaasvær

Nabolagshuset Petersborg er en del av Ferd Eiendoms langsiktige arbeid med å utvikle levende nabolag og skape varige verdier for lokalsamfunnene de er en del av. Sammen med Kirkens Bymisjon har de nå skapt et pilotprosjekt som inspirerer andre eiendomsaktører til å etablere lignende møteplasser.