Det er blant funnene i en undersøkelse blant 2.000 kunnskapsansatte foretatt av Jabra, som leverer lyd- og videoteknologi til arbeidsplasser og privatpersoner. Undersøkelsen viser også at samtidig som at mange virksomheter vil at flere skal jobbe på kontoret, oppgir nesten halvparten (47 prosent) at de er stresset fordi støynivået der påvirker konsentrasjonen. 63 prosent mener også at mye støy på kontoret gjør det vanskelig å føle lidenskap til jobben de gjør, og like mange opplever fysisk utmattelse som følge av konstant bakgrunnsstøy.

De ansatte oppgir også at dårlig lydkvalitet er en utfordring. 54 prosent mener at dårlig lyd i konferansesamtaler påvirker jobben og trivsel negativt. Klar lyd av høy kvalitet forbedrer derimot deres evne til å fokusere på oppgaver, ifølge 74 prosent. 40 prosent mener bedre møtelyd også vil gi forbedret samarbeid og 37 at det vil forbedre kommunikasjonen.

De ansatte synes også arbeidsgiver har et ansvar for støyutfordringer og at det blir adressert på en rekke måter. 37 prosent mener støykansellerende hodetelefoner bør anskaffes som en del av det standard kontorutstyret. Like mange (37%) synes hjemmekontor bør tillates i større grad og 32 prosent at det trengs flere stille- og samarbeidssoner.

Om undersøkelsen

Utført av TEAM LEWIS Research blant 2000 kunnskapsansatte i alderen 18 til 65 år i Storbritannia, USA, Frankrike og Tyskland i mars og april 2024.