Baker Hughes har inngått leieavtale med Dusavik Utvikling AS for et nytt industri- og logistikkanlegg i Dusavika i Stavanger. CBRE har vært Baker Hughes rådgiver i prosessen. Anlegget skal stå ferdig i desember 2025, og leiekontrakten har en varighet på 15 år.

– Baker Hughes etablering vil være en milepæl for Dusavika-området, og viser tydelig selskapets visjoner og ambisiøse, langsiktige satsning i Norge, sier Christian Høgebøl, leder for leietakertransaksjoner i CBRE.

Baker Hughes er et er globalt energiteknologiselskap med tjenester rettet mot energi- og industrisektoren, representert med over 58.000 ansatte i 120 land. Selskapet har 2.000 ansatte i Norge, og 450 av disse vil være lokalisert i Dusavika når nybygget står ferdig i 2025.

Prosjektet i Dusavika får et samlet areal på ca 20.000 kvm, og vil bestå av tre industrihaller, logistikkbygg, kontor- og servicebygg, samt utendørs lager. Samlet investeringsramme er ca. 750 millioner kroner. Prosjektet er utformet av Aros Arkitekter, og skal gjennomføres i en totalentreprise med Totalbetong AS.

Dusavik Utvikling AS er et selskap eid av K2 Stavanger AS, NorSea AS og Brekke Investering AS.