Eidra mener bygget representerer en perfekt blanding av historisk sjarm og moderne fasiliteter, noe som understøtter selskapets ambisjoner om vekst og utvikling i Norge.

– Kontoret er ikke bare en arbeidsplass; det er et kjerneområde for samarbeid og identitetsbygging for våre ansatte, kunder og partnere. Ved å etablere oss i Kongens gate 2, en bygning med stor karakter, styrker vi vår kultur og tilstedeværelse, uttaler Jan Christian Fosseidbråten, nyutnevnt leder for Eidra i Norge.

Eidra skiftet nylig navn fra ARC Arise Consulting.

Det var sommeren 2019 at Opsahl Eiendom kjøpte Kongens gate 2. Anders Opsahl var strålende fornøyd med kjøpet og fortalte om store ambisjoner for eiendommen.

– Nok et smykke av en eiendom er kjøpt svært sentralt i Kvadraturen, sa Anders Opsahl til Estate Nyheter da kjøpet ble omtalt.

Kort tid etter kjøpet, gikk Opsahl Eiendom i gang med en restaurering av bygget, som ble oppført i 1894. I 2025 står bygget ferdigstilt, miljøsertifisert med BREEAM In-use Very good. Aktiv Bygg står for restaureringen.

– Det har vært viktig for oss å ivareta og fremheve originale detaljer som bevarer sjelen i bygget, samtidig som vi løfter bygget opp til dagens standard. Dette prosjektet er en unik mulighet til å vise hvordan man kan kombinere en bygnings historiske kvaliteter med avanserte, fremtidsrettede og bærekraftige løsninger. Vi er stolte av å støtte Eidras vekst gjennom denne spennende utviklingen, sier Anders Opsahl.

– Det er spennende å tenke på hvordan vi kan omdanne denne historiske bygningen til et dynamisk og funksjonelt arbeidsmiljø som respekterer fortiden mens det ser mot fremtiden, sier Ida Bentsen, som leder prosjektet for Eidra.

I tillegg til kontorlokalene skal Opsahl Eiendom bygge et nytt åpent atrium med glasstak, noe som inviterer til naturlig lys og skaper en attraktiv samlingsplass for både ansatte og besøkende.

Malling har bistått leietaker i forhandlingene.

– Dette er et eksempel på hvordan effektivt samarbeid mellom alle involverte parter kan resultere i en leieavtale som tilfredsstiller både leietakers og eiers behov, og skaper varige verdier for alle, sier Siri Taugbøl i Malling.