– Dette er en satsing som gjenspeiler vårt fokus på unike konsepter. Eger-bygget er historisk med flere originale kvaliteter og utfordringer i form av verneverdige elementer. Vi har derfor hatt et tett samarbeid med byantikvaren, sier administrerende direktør Annette Lund i Promenaden Management blant annet i en pressmelding.

Selskapet som eier og forvalter området rundt Karl Johans gate, Nedre Slottsgate og Steen & Strøm varemagasin har de seneste årene jobbet målrettet med rehabilitering og oppgradering av flere bygninger, inkludert Eger-bygget på hjørnet av Karl Johans gate og Øvre Slottsgate.

I utgangspunktet besto eiendommen på Egertorget av seks separate bygninger, og har siden midten av 1800-tallet vært sentrum for mye av handelsvirksomheten i hovedstaden. Der hare det vært bakeri, bank og bokhandel, samt Norges første mødrehygienekontor.

I 2009 ble de seks bygningene slått sammen til Eger, som i mange år var kjent som et lite, men eksklusivt motemagasin.

– Det var her luksusmoten på mange måter startet i Norge, noe som ga oss et godt utgangspunkt for etableringen av flere luksusbutikker i Promenaden-distriktet, påpeker Lund.

Samler luksuskonsepter

Eierne vil tilrettelegge for ytterligere luksus i det rehabiliterte bygget.

– Det blir enkeltstående butikker, restaurant og livsstilkonsepter. I tillegg har vi flere kontorlokaler. En fellesnevner er høy standard, moderne løsninger og en følelse av det lille ekstra, sier Lund.

Største leietaker i Eger-bygget blir Urmaker Bjerke, som nettopp åpnet det som blir Europas største klokkebutikk på til sammen 2.700 kvadratmeter.

Paul Bjerke åpnet sin lille urmakerbutikk i Brugata på Oslos østkant allerede i 1923. I dag er det fjerde generasjon Bjerke som driver familiebedriften videre inkludert eget urmakerverksted.