Cicero, Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning, flytter inn i Campus Ullevål når bygget ferdigstilles i 2026. Med dette styrker Campus Ullevål sin rolle som forskningsnode innen klima, miljø og samfunnssikkerhet ifølge en pressemelding.

– For oss har det stor verdi å sitte tett på forsknings- og samarbeidspartnere som utvikler kunnskap om klima og bærekraft. Vi ser frem til å bli en del av Campus Ullevål og bidra til å utvikle et sterkt forskningsmiljø på viktige samfunnsutfordringer innen klima, miljø, energi og bærekraft, sier direktør Kristin Halvorsen.

Ciceros rundt 100 ansatte jobber med å utvikle ny kunnskap som bidrar til å redusere klimaproblemet og styrke internasjonalt klimasamarbeid. Stiftelsen holder i dag til i Forskningsparken i Oslo, og avtalen de har signert med Campus Ullevål gjelder fra 2026. Aspelin Ramm og NGI (Norges Geotekniske Institutt) eier Campus Ullevål 50/50.

– Vi er veldig glade for at Cicero valgte Campus Ullevål som fremtidig lokalisering for sine ansatte. De vil være en viktig premissgiver for at vi lykkes med visjonen om å samle Norges fremste virksomheter innenfor bærekraft. Vi har tro på at dette vil bidra til kunnskapsdeling og synergier for leietakerne i bygget, sier Mona Aarebrot som er direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm.

I tillegg til Cicero leier NGI og Norsk institutt for vannforskning (NIVA) cirka 50 prosent av arealet i bygget. Oppstartsbedrifter og mindre selskaper vil også bli en viktig del av kompetanseutvekslingen på huset. Campus Ullevål er en del av innovasjonsdistriktet Oslo Science City.