Det er på LinkedIn at porteføljeforvalter Linn Idsø Brenne i Storebrand Liv Eiendom skriver at Grette har signert en forlengelse av leieavtalen med ti år på Filipstad Brygge.

– Takk til Ole-Jacob Farstad og Dag Henden Torsteinsen i Advokatfirmaet Grette AS for god og konstruktiv dialog omkring forlengelse av eksisterende leieforhold, og kudos til en leietaker som viser mot og gjennomføringsevne til å «walk the talk» – for å bidra til bærekraftige løsninger. Her har vi vist at med en fremoverlent leietaker, et godt bygg, og god dialog – så kan vi gjenbruke og fornye det vi allerede har, skriver Idsø Brenne.

Hun trekker frem Ole-Jacob Damsund og Anders Johnsrud i Storebrand Eiendom som sentrale i arbeidet med leiekontrakten.

Storebrand har jobber lenge med oppgradering av det Filipstad Brygge. Forsikringsselskapet begynte allerede i 2018 å planlegge rehabiliteringen og utvidelsen av Filipstad Brygge 1. Bygget skulle løftes til å bli ett av byens mest attraktive bygg igjen, både når det gjelder kvaliteten på lokalene og når det gjelder bærekraft og Miljø.

I fjor høst åpnet Filipstad Brygge igjen fellesarealene til leietakerne, med grep som har gitt langt mer effektive lokaler. Tidligere bidro en stor åpen lobby, som strakk seg helt opp til taket, til at en stor andel av arealene var fellesarealer. Nå har Storebrand Eiendom trukket kontoretasjene oppover i bygget helt ut til ny fasade mot Dokktorget, og dermed skapt mer utleiebart areal. Både kontorer og uteområder fikk et betydelig løft.

Eiendommen er nå tilrettelagt som et fleksibelt flerbrukerbygg, med leietakere som Simonsen Vogt Wiig, Citibank, Kommunalbanken og Vår Energi.

Filipstad Brygge får energiklassifiseringen BREEAM In Use Excellent og går fra energiklasse D til energiklasse A, i tillegg så vil eiendommen redusere energiforbruket med inntil 60 prosent.