I fjor høst kom nyheten om at det var slutt for restauranten The Vandelay innerst i Bjørvika. Siden da har det vært stor interesse for dette lokalet, ifølge en pressemelding.

– Da ildsjelene Helga Dis Asbergsdottir Flaaten og Kawai Kahlon tok kontakt med oss og fortalte om planene for hva de ønsker å gjøre med lokalet, samt hva de ønsker å tilby her, følte vi det passet perfekt inn i Oslobukta-miksen, sier investerings- og utviklingsdirektør Caroline Krefting i Carucel Eiendom.

I starten av mai åpner de Palate – gane på engelsk – i lokalene og symboliserer lidenskapen de to driverne har for smaker i maten de skal lage og vinen de vil servere.

– Siden åpningen av Oslobukta har vi vært veldig opptatt av miksen og sammensetningen av tilbudet her. En slags hub av unike konsepter innenfor servering, butikk og kultur. Noe for alle, men alltid med kvalitet i høysete. Det var også viktig for dette lokalet. Oslobukta fortsetter å spire og gro, og vi gleder oss over å få dette gjennomførte tilbudet til oss, utdyper Krefting.

Ekteparet Helga Dis Asbergsdottir Flaaten og Kawai Kahlon har en felles lidenskap for gode smaker i mat og drikke. Reisen begynte for mange år siden da veierne deres krysset mens de jobbet sammen med utviklingen av restaurantkonsepter. Historien utviklet seg til et ubetinget engasjement for gastronomiens verden, og de har siden da hatt en drøm om å starte noe eget.

Da de kom over de fraflyttede lokalene etter The Vandelay klaffet alt, ifølge meldingen. Der kan en åpen grill som sentrum for matlagingen friste gjestene med retter som fremhever de naturlige smakene av sesongens beste ingredienser. Med over ti år i vinbransjen hos en av Norges beste importører blir vinen også en sentral del av konseptet.

– Vi mener at atmosfæren rundt måltidet er like viktig som selve maten. Vi har pusset opp store deler av lokalet selv, og gjort en god del endringer. Den ikoniske rosa soppen midt i lokalet har kanskje blitt enda mer ikonisk etter at den unge kunstneren Kasparas Brazovskis fikk lov til å uttrykke sin versjon av Palate gjennom et slags veggmaleri. Den rosa døra inn til restauranten får også nytt liv og farge, sier ekteparet Helga Dis Asbergsdottir Flaaten.