Alt så ut til å gå på skinner da arbeidsgruppen for ny medieby i Stavanger gikk inn for sluttforhandlinger med eierne til Nytorget-prosjektet i Stavanger. Det var NRK Rogaland, Mediafarm, Screen Story og Stavanger Aftenblad som sto i spissen for prosessen med å skape en medieby, men i fjor høst ble det klart at SVG Property sa opp avtalen med Aftenbladet og NRK Rogaland. De økonomiske forutsetningene var ikke lenger til stede for prosjektet, og partene gikk i gang med nye forhandlinger. Nå har SVG Property signert en ny avtale med NRK Rogaland og Aftenbladet.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har kommet i mål. Vi har nå fått både rammetillatelse, igangsettingstillatelse og rivingstillatelse for det gamle politikammeret. Målet er å starte rivingen i løpet av neste uke, sier Tore André Eide, utviklingssjef hos utbygger SVG Property til Stavanger Aftenblad.

Nå er SVG klar for å fylle opp bygget med flere leietakere.

– Vi har flere interessenter, men ingen som er klare foreløpig. Vi tror dette blir et svært attraktivt prosjekt, tett på et nytt og bilfritt torg, og midt i portalen østover, innover i Pedersgata, fortsetter Eide til Aftenbladet.