– Det er modig å satse på etablering i et såpass nytt område, for det er ingen selvfølge at kundene strømmer inn døren fra første dag, sier Maria Louise Rognerud som er direktør for bygulvet hos Oslo S Utvikling (OSU).

Torsdag åpnet Meny, Vinmonopolet, Apotek 1 og restauranten Lutlaget dørene i den østligste delen av Bjørvika ifølge en pressemelding.

Nå gjenstår rundt 40 prosent for at Bjørvika er ferdig utbygget.

– Vi har som visjon å bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. I dag synes jeg vi er nærmere det målet enn noensinne, påpeker Rognerud.

Til å klippe snora hadde OUS hentet Ellen de Vibe som er tidligere sjef for Plan og bygningsetaten i Oslo. Hun var i sin tid med på å utarbeide planen for fjordbyen, inkludert å godkjenne søknaden for Clemenskvartalet.

– Som leder for PBE har jeg hatt et utrolig spennende, noen ganger krevende, men også morsomt samarbeid med OSU. De har gått fra å være en eiendomsutviklere til å bli en byuvikler. Når vi i dag åpner Clemenskvartalet, åpnes Bjørvikaområdets største nabolagskvartal, sier de Vibe.