– Økernveien 9 har Tøyens beste beliggenhet, med et levende og pulserende bygulv på Tøyen Torg med umiddelbar nærhet til t-bane. Vi gleder oss stort over at NIFU har valgt å forlenge leieavtalen i eiendommen, sier Asset Manager Jakob Jahren Holter i Arctic Real Estate Management (AREM).

Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) skal leie 3.000 kvadratmeter i ytterligere syv år. Forlengelsen reflekterer ifølge Arctic både utleiers og leietakers engasjement for bærekraft og gjenbruk, tydelig illustrert gjennom NIFUs grundige vurderinger av eksisterende fysiske rammer opp mot fremtidig behov og arbeidsmetoder. Flere små justeringer er gjort for å optimalisere arealet ytterligere, opplyser Jahren Holter.

– Prosessen med å forlenge leiekontrakten har vært bredt forankret på instituttet. NIFU vurderte alternativer grundig og konkluderte med at en forlengelse av eksisterende leiekontrakt var det mest fordelaktige valget. Økonomi, miljø og beliggenhet var avgjørende faktorer i beslutningen. Samarbeidet med Arctic Real Estate Management har vært konstruktivt, og vi ser frem til å fortsette vårt arbeid på Tøyen i mange år fremover, sier administrasjonssjef Claes Lampi i NIFU.

Maria Eriksen i Cushman & Wakefield har vært rådgiver for NIFU i prosessen.

– Forlengelsen understreker AREMs forpliktelse til å tilby attraktive og funksjonelle lokaler, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med NIFU de kommende årene, avslutter Jahren Holter i AREM.