– Vi ønsker at bygulvet i dette området skal bli hjertet i nabolaget. Byggene her er omgitt av grøntområder, og vi ønsker å åpne opp og gi bydelen en ny hage. Perfekt for å møtes og kose seg. Dette blir den første av flere møteplasser vi ønsker å skape her. Vi legger vekt på at dette blir inkluderende og mangfoldige steder. Målet er at dette nye byområdet blir en kjent destinasjon med lokal identitet, sier Nina Sillibakken, eiendomssjef i Linstow.

Driverne av det nye stedet lover spennende konsepter som vil skape folkeliv for både store og små. Og sannsynligheten er stor for at de vil holde det de lover. Bak står nemlig en erfaren gjeng. Nicolai Aanonsen Engesvik, Henrik Olsson, Aleksander Engesvik, Mikael Jonsson og Ståle Fremstad har vært med å åpne steder som Prindsen Hage, Sukkerbiten, Folk og Thorvalds. I tillegg er de blant annet medeiere på Grefsenkollen og Over Oslo.

– Vi vil skape et møtested for naboer i alle aldre. Her skal det være like naturlig å ha med seg barnevognen på formiddagskaffe, som å ta seg en matbit og et glass vin med venner på kvelden. Vi satser på rause åpningstider, et rikholdig vinkart og et utvalg signaturcocktails, sier Mikael Jonsson, som er baker og har drevet flere nabolagssteder tidligere. Han lover deilige smørbrød på dagtid og et kreativt kjøkken med nydelige småretter på ettermiddag og kveld.

Fra venstre: Markedssjef i Linstow, Camilla Preus, Administrerende direktør i Linstow, Knut Løken, Eiendomssjef i Linstow, Nina Sillibakken, Avdelingsleder Urban Jungle Brokerage AS, Luise Storch, samt representanter for driverne: Nicolai Aanonsen Engesvik og Henrik Olsson.

Dette blir et romslig sted. Hele 150 kvadratmeter inne, en like stor takterrasse og en raus uteservering på bakkeplan gir nok av boltreplass. Det skal lages en ny åpning fra General Birchs gate inn til den bilfrie bakgården, slik at det letter adkomsten og blir godt integrert med området rundt.

Linstow kjøpte en andel av den gamle Veterinærhøyskolen i 2022, og samarbeider med Oslobygg om en felles, helhetlig reguleringsplan for det totalt cirka 70 mål store området. Eiendommen, som tidligere var stengt for publikum, er åpnet og fylles nå med liv. Illustrasjon: Linstow AS / I-d. Interiørarkitekter & design AS / Goldbox

Illustrasjon: Linstow AS / I-d. Interiørarkitekter & design AS / Goldbox

– Det som tiltrakk oss var Linstows tydelige ambisjoner for byggene og området som helhet, og å få være med på prosessen helt fra starten av. Vi håper at et spennende konsept, i kombinasjon med den sentrale beliggenheten, og et helt unikt uteområde, vil gjøre oss til et attraktivt møtepunkt for beboerne i området – og gjerne også fra andre deler av byen, sier Nicolai Aanonsen.

Nå vil det jobbes på spreng frem til planlagt åpning i mai måned. Bygget som er på byantikvarens gule liste skal behandles med respekt, og renoveringen som skjer vil ha en høy grad av gjenbruk.