I slutten av januar ble de siste platene og filmene solgt hos Platekompaniet i Oslo City, deres eneste gjenværende fysiske butikk. For noen år tilbake nedskalerte de den fra 600 kvadratmeter i to etasjer til 480 kvadratmeter på ett plan.

Når den nye butikken deres åpner i løpet av noen uker, må kundene gå til Olav Thongruppens Storgata 19 ett kvartal unna for å handle. Eventuelt bruke nettbutikken som har erstatter deres tidligere 26 nedlagte filialer. I Storgata får de drøyt 700 kvadratmeter å boltre seg på – 476 på bakkeplan og resten i kjelleren.

Økonomisjef Rune Pettersen i Platekompaniet sier de åpner dørene i februar.

– Butikken blir på grunnplanet, med alle produktene våre. Vi valgte å finne nye lokaler da leieavtalen med Oslo City gikk ut, påpeker han.

FLYTTER: Platekompaniet flytter fra Oslo City etter over 20 år, neste butikk inn er Kid. Foto: Glen Widing

Den 480 kvadratmeter store butikken de flytter fra skal overtas av interiørkjeden Kid.

– Vi starter med å bygge om hele lokalet med nye vegger, fasade og tak, og åpner dørene 21. mars. I utgangspunktet skulle denne filialen kommet i tillegg til de over 150 andre butikkene vi har i Norge, men så ble det bestemt at vi legger ned i Gunerius når kontrakten der går ut i april, sier regionleder Therese Nilsson.

Årsaken til nyetableringen er ifølge henne den mye bedre beliggenheten til Oslo City.

– Dette er midt i gryta der alle kundegrupper ferdes, og ett av de travleste stedene i sentrum. Vi skal være der folk er. Å ha butikk der blir noe helt annet enn andre steder i byen. Oslo City er et knutepunkt med T-bane i kjelleren, og Oslo Spektrum som nabo. Der treffer vi både folk som bor i byen og tilreisende, poengterer hun.

I Gunerius medfører flyttingen deres en liten rokering. Klesbutikken Bogerud som har leid lokaler der i over 30 år, tar nemlig over de ca. 400 kvadratmeterne etter Kid i forbindelse med en liten nedskalering. De ca. 600 kvadratmeterne deres blir deretter overtatt av kleskjeden Yellow som dermed debuterer i hovedstaden.