Base Property har fått det globale teknologiselskapet Schlumberger som leietaker i signalbygget K8 som snart står ferdig i Stavanger sentrum. Der skal de legge beslag på tre etasjer, rundt 1.800 kvadratmeter når de flytter fra Tananger i Sola kommune.

– Nå er det bare rundt en halv etasje igjen som ikke er leid ut, sier prosjektleder Andreas Poulsson.

Han sier ikke noe om prisen selskapet må betale, men ifølge Stavanger Aftenblad koster noen av lokalene opp mot 5.000 kroner per kvadratmeter.

Bases informasjonssjef Lars Petter Einarsson sier de er glade for at K8 så og si er fullt.

– Bygget har truffet godt i markedet, og i løpet av våren får sentrum flere enn 500 nye arbeidsplasser. Dette er i tråd med sentrumsplanen og et godt bidrag til politikernes ambisjoner om å fortette langs kollektivknutepunktene og få mer liv i sentrum, påpeker han.

Kontorbygget med 16 etasjer i Knud Holms gate 8, ble påbegynt i 2021 og entreprisen er verdt nær 500 millioner. Arealet på 15.000 kvadratmeter skal inneholde kontorer, konferansefasiliteter, spisesteder og restaurant. På toppen blir det bar og takterrasse.

I tillegg til Schlumberger, tar DnB tar tiende og ellevte etasje – 2.000 kvadratmeter. Misjonskirken er også blant leietakerne og de første som flytter inn. Så kommer aktører som Helse Vest, Deloitte, Thommesen og Martboden Rogaland.