Kontorbygget, som sto ferdig i 2013/2014, var ett av landets første næringsbygg med miljøsertifiseringen Breeam Nor Excellent. Nå har Oxer Eiendom oppgradert fellesarealer på plan 1, og det 32.000 kvadratmeter store bygget fremstår i ny drakt. Gjenbruk av møbler og materialer har hatt stort fokus i denne prosessen.

– Det er svært gledelig at alle dagens leietakere som blant annet Kongsberg Defence & Aerospace, Advania Norge, Olympus Norge, Compass Group og Rac Norway, har valgt å forlenge sine leieforhold hos oss. Dette viser at Asker Panorama og Asker fortsatt er et svært attraktivt sted å jobbe, sier direktør for Marked og Utleie, Anniken Haug.

– Kongsberg Gruppen, Telecomputing/Visolit/Advania Norge og Rac Norway har ved årsskiftet vært leietakere hos oss i 10 år. Og vi skal gjøre vårt ytterste for at de fortsatt skal trives i prestisjebygget vårt, sier utleieansvarlig Eirik Mølbach-Thellefsen Stray.

– Vi har vært i Asker Panorama i snart 7 år og trives veldig godt. De som jobber med driften er alltid imøtekommende og positive. Kantinen og fasilitetene holder høy standard. Vi startet derfor sonderinger med Oxer Eiendom om mulighet for en ny leieperiode, nye lokaler og nye løsninger. Gjennom prosessen har Oxer Eiendom fremstått som positiv, løsningsorientert og med stor vilje til å imøtekomme våre behov. Vi gleder oss til å flytte i nye lokaler og bli Oxer sin nærmeste nabo», sier daglig leder i Olympus Norge, Rolf Inge Karlsen.

Asker Panorama har fått støtte av Enova til å installere Ecopilot og er de første i Norge som tester denne løsningen. Verktøyet benytter seg av avansert teknologi for å optimalisere tekniske anlegg avhengig av byggets bruk, i tillegg til å hensynta vær og vind.

– Det gjør at lyset, varmen og ventilasjonen i bygget tilpasses etter hvor mange mennesker som er på jobb til enhver tid, sier Haug.

Resultatet er et mer bærekraftig bygg med økonomisk besparelse for leietakerne.

– Asker Panorama er den første i Norge som tester denne løsningen, og vi har nå redusert strømutgiftene med ca. 8 prosent hvert år.

– Asker Panorama er et moderne og breeam-sertifisert bygg som tikker av de viktige boksene innen kvalitet og bærekraft. Lokasjonen er også strategisk for bedriften. Vi har fra før et bra samarbeid med Oxer Eiendom, og vi er godt fornøyde med å ha kommet til enighet om vilkårene for en forlengelse av avtalen, sier Real Estate Analyst Peter Eriksson-Langaas, Kongsberg Eiendom Holding.

Bygget har også egen energisentral som produserer 100% ren og fornybar energi. Varme- og kjølebehovet produseres etter behov, og gir stabile energikostnader på et nivå som er inntil 40 ganger lavere enn ved bruk av strøm som energikilde.

– Etter ti år i Asker Panorama er vi i Advania glade for å ha forlenget vår kontrakt. Vi trives svært godt i moderne og bærekraftige lokaler med høyt servicenivå og lavt miljøavtrykk», sier CFO Haakon Lichtenhaler Flaaten, Advania Norge.