– Justisen er et sted med historisk sus, og det skal vi forvalte med største omhu. Vi har lett en god stund etter egnede lokaler som kan gjenskape den helt spesielle Justisen-atmosfæren, og nå har vi endelig landet dem, sier en begeistret utelivsaktør Jama Awaleh i en pressemelding.

Han er partner i Byoslo Group som står bak Justisen.

Justisen har en nesten hundre år gammel historie og vært et kjært utested for Oslos befolkning i generasjoner. To ganger har det måttet flytte lokaler på grunn av utvidelse av regjeringskvartalet, men sorgen var ekstra stor da dørene i Møllergata ble stengt i desember 20220 etter førti års drift.

Utestedet fikk sitt navn fordi restauranten opprinnelig lå tvers over gaten for Justisdepartementet og like i nærheten av Oslo politikammer, og ble hyppig frekventert av jurister og politifolk.

Når Justisen gjenoppstår i nye lokaler, lever det opp til navnet sitt og ligger beleilig nok bare et steinkast unna Tinghuset, ved Tullinløkka.

LANG HISTORIE: Etter førti år i Møllergata måtte Justisen stenge dørene i 2022 på grunn av Regjeringskvartalet som bygges bakenfor. Foto: Glen Widing

– Tullinløkka er en spennende bydel i full utvikling, og vi håper at Justisen blir et møtested for folk i alle aldre – både etter jobb på hverdager og i helgene, fortsetter Jama.

Selv om bygårdene i Kristian Augusts gate ikke er like gamle som i Møllergata, kan som minnes gamle Justisen glede seg over et konsept med mange forskjellige avdelinger og rom i flere etasjer. Her skal kan man kunne gjemme seg bort i en krok i en av barene i første etasje, i hagen eller sitte under åpen himmel i bakgården. Alt av interiør og dekor fra de gamle lokalene er tatt vare på og også de fleste av de tidligere ansatte i Justisen vil være på plass i de nye lokalene.

Konseptet blir imidlertid noe modernisert og eierne satser på en mer allsidig bruk i forbindelse med eventer. Med mange små og store rom i flere etasjer blir det mulig å ha alle typer arrangementer, selskaper og forretningsmiddager, og man kan booke chambre separée og velge blant ulike selskapsmenyer.

Eierne jobber nå med å tilpasse lokalene, og ser for seg at dette vil skje i flere steg i tiden fremover.

– Planen er åpne første fase av nye Justisen allerede før jul i år, avslutter Jama Awaleh.