For tre år siden ble det kjent at det Gjøvik-baserte eiendomsselskapet Tema Eiendom og Bane Nor Eiendom hadde store planer for et prosjekt i Parkgata – det vil si flere kontorbygg på en parkeringsplass langs skinnegangen ved byens jernbanestasjon.

Opprinnelig viste planen ett bygg med 5.000 – 6.000 kvadratmeter over en parkeringskjeller, men det ble raskt endret til 10.000 kvadratmeter i flere, mindre bygg.

– Dette gir redusert risiko og bedre fleksibilitet med blant annet å utvikle eiendommen i takt med leiemarkedet. Dessuten blir prosjektet i bedre og luftigere med flere frittstående bygg, sa prosjektsjef Dagfinn Lerberg i Tema Eiendom til Estate Nyheter da.

I mai i år påpekte han at selskapet har ca. 700 leietaker i 105 eiendommer.

– Det gir oss et godt innblikk i behovene i lokalmarkedet. Signaler viser at nybygg på trafikknutepunkter er svært populært og etterspurt, og du kommer jo ikke nærmere offentlig kommunikasjon enn her, sa Lerberg da.

DNB flytter inn

Det første bygget på 1.850 kvadratmeter til om lag 50 millioner kroner sto ferdig i mars i fjor. Der leier Toten sparebank hele grunnplanet mens Norconsult har tatt de tre øverste etasjene.

Så meldte utviklerne om byggetrinn to og tre. Dette blir to moderne kontorbygg på 12.900 kvadratmeter over en felles parkeringskjeller – til om lag 340 millioner kroner før moms.

Går alt etter planen står de ferdige våren 2025.

– Vi er nå i prosess med avklaringer på flere potensielle leieforhold, melder Tema Eiendom som nettopp har signert leieavtale med DNB kundesenter og bankfilial i Parkgata 6.

– DNB vil disponere deler av plan 2, samt hele plan 3 og 4 i dette topp moderne og brukervennlige nybygget som skal stå ferdig høsten 2025. Totalt leier ca. 3.100 kvadratmeter inkludert andel fellesarealer, melder Tema.

Det fem etasjer høye bygget får ca. 5.400 kvadratmeter totalt fordelt og blir det midtre av totalt tre bygg på eiendommen hvorav det første sto ferdig i mars 2022.