I hver utgave av NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Eilef Mossevik Tandsæther. Han er 23 år, og studerer Økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Jeg drømmer om en arbeidsgiver som tilbyr gode muligheter for personlig læring, utvikling og karrierevekst. Arbeidsgiver skal jobbe hardt for å hjelpe de ansatte med å oppnå sitt fulle potensial, samt oppmuntre til innovasjon, kreativitet og idéutveksling. Jeg ønsker frihet til å tenke utenfor boksen, og utforske nye idéer.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker å ha en arbeidsplass som praktiserer en kultur med åpen og transparent kommunikasjon. Jeg ønsker at ledelsen deler informasjon om selskapets mål, strategier og beslutninger, samt oppmuntrer til dialog fra de ansatte. Dette tror jeg skaper en atmosfære der alle føler seg hørt, og har en mulighet til å påvirke virksomheten. Etter min mening er det avgjørende at arbeidsplassen tillater, og støtter opp under, personlig utvikling for å skape et godt arbeidsmiljø.

– Hvordan er den optimale arbeidsformen for deg?

– Den optimale arbeidsformen for meg er autonomi og selvstyre. Det er viktig at virksomheten gir de ansatte tillit og frihet til å ta beslutninger, organisere arbeid og er med på å påvirke mål og prioriteringer. En annen viktig arbeidsform for meg er samarbeid og teamarbeid. Der kan vi dele idéer og kunnskap, og fremme kreativitet.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

Det er en relativ usikker tid vi lever i nå, og det er derfor vanskelig å se for seg hvordan arbeidslivet vil se ut om 20 år. Det er gjort store fremskritt innen teknologi. Jeg tror derfor arbeidslivet vil være sterkt preget av automatisering og kunstig intelligens. Jeg antar for eksempel at mange rutinemessige jobber delegeres over til maskiner. Jeg er positiv til denne utviklingen, da det fører til en frigjøring av tid og ressurser som vi kan bruke på mer kreative og komplekse arbeidsoppgaver. I tillegg ser vi en utvikling i retning av en mer bærekraftig fremtid, med større bevissthet rundt samfunnsansvar.

Navn: Eilef Mossevik Tandsæther

Alder: 23

Aktuell: Økonomi og administrasjon, Handelshøyskolen BI